LIVE Χάρτης: Προσοχή σε αυτές τις περιοχές σήμερα – Τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Δείτε χάρτες με την κίνηση των φαινομένων.

καιρός: Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία που ήδη έχει επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή (17/3).

Ο καιρός θα είναι άστατος και τα επόμενα 24ωρα, με τα φαινόμενα ωστόσο να εξασθενούν σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης.

Για την Πέμπτη (16/3) τα φαινόμενα θα εντοπίζονται:

  • Μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
  • Από το μεσημέρι κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
  • Στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.
  • Από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Για την Παρασκευή (17/3) οι περιοχές που θα έχουν βροχές είναι:

  • Στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το πρωί του Σαββάτου (18/3)
  • Μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και τις Κυκλάδες
  • Μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο

Στην πρόγνωση του καιρού από το χθεσινό δελτίο της ΕΡΤ 3, ο Σάκης Αρναούτογλου, ανέλυσε την πορεία των φαινομένων, τα οποία αύριο θα είναι έντονα ανά διαστήματα, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την Κρήτη, ενώ οι βοριάδες θα ρίξουν τη θερμοκρασία.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά από τα 1.000 μέτρα και πάνω με τη μορφή μπόρας.

Την Παρασκευή (17/3) οι βροχές θα εντοπίζονται στην Κρήτη και στην Εύβοια, με τον καιρό το Σαββατοκύριακο να βελτιώνεται και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16-3-2023

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις απογευματινές ώρες, στις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά διαστήματα από το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά πάλι από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης.

Το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 10 με 14, στη νησιωτική Ελλάδα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-3-2023

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη, μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα ανατολικά και τα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.