LIVE εικόνα: «Αγώνας για να μείνουμε στη γη μας» – «Βούλιαξε» το Σύνταγμα από τρακτέρ

Με σημαίες υψωμένες, κόρνες, πανό αναρτημένα ψηλά και ο κόσμος να χειροκροτά στο πέρασμά τους, οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Αθήνας.

Συνάδελφοί τους, που ήρθαν στην πρωτεύουσα με δεκάδες λεωφορεία, αγροτικά αυτοκίνητα και πλοία ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στο μεγάλο συλλαλητήριο, στις 18:30.

«Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά»

Μπροστά από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας είναι γεμάτη από τρακτέρ και επαγγελματικά οχήματα και ο κόσμος πολύς, αφού στους διαδηλωτές έχουν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά».

Στο πλευρό των αγροτών θα σταθούν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί καθώς, την ίδια ώρα με το αγροτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και πανεκπαιδευτικό.

«Αγώνας για να μείνουμε στη γη μας» είναι το σύνθημα των συγκεντρωμένων αγροτών στο Σύνταγμα. Πέρα από τους αγρότες που έχουν λαμβάνουν μέρος, πολλοί είναι και οι πολίτες που τους στηρίζουν με την παρουσία τους. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.