LIVE εικόνα-Φωτιά ΤΩΡΑ σην Αττική: Καίγονται σπίτια σε Αγία Παρασκευή, Αγ. Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα – 112 για Λεφάντο

Ο αέρας στην Πάρνηθα έχει δυναμώσει πάρα πολύ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις έφεραν τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών με τους κατοίκους του οικισμού Αγία Παρασκευή να εγκαταλείπουν λίγο μετά τις 10:30 αναγκαστικά τα σπίτια τους. Λίγο μετά τις 11:00 οι πύρινες φλόγες τύλιξαν σπίτια επίσης στις περιοχές του Αγίου Ιωάννη Ρώσου και της Ντάρδιζας παρά τον μεγάλο αριθμό εναέριων και επίγειων μέσων που προσπαθούν να κρατήσουν μακριά το πύρινο μέτωπό από τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ:

Η φωτιά που από το Meteo χαρακτηρίστηκε ως «οπισθοδρομούσα» συνεχίζει να είναι δύσκολη ενώ οι φλόγες, λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου, μπήκαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής όπου στις 11:00 στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση καθώς και για το Καποτά.

Κάτοικοι φορτώνουν σε αυτοκίνητα λιγοστά υπάρχοντα και αποχωρούν από την περιοχή που έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό. Eκτός από τα εναέρια μέσα στην Πάρνηθα επιχειρεί και το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής που νωρίς το πρωί της Τετάρτης έσβησε φωτιές μέσα από τις αυλές των σπιτιών.

«Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είδαμε να ξεπηδούν φλόγες» ανέφερε η Μαίρη Σκανδάλη περιγράφοντας ότι ήδη το πρώτο σπίτι έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι σειρήνες των περιπολικών της αστυνομίας ακούγονται την ώρα που υδροφόρες και οχήματα του Δήμου συνδράμουν στις προσπάθειες.

Κλειστός είναι ο δρόμος του Αγίου Διονυσιού με τους κατοίκους του Αγιού Ιωάννη του Ρώσου, της Αγίας Παρασκευής και της περιοχής του Καποτά να αποχωρούν από τις πληγείσες από την ανεξέλεγκτη φωτιά περιοχές.