LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Η τουρκική εισβολή στη Συρία – Τουλάχιστον δύο πολίτες νεκροί

Την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία ανακοίνωσε και επισήμως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Η επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία, και θα ανοίξει την πόρτα στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης» ανέφερε η τουρκική προεδρία.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (σ.σ. συριακή αντιπολίτευση) ξεκίνησαν την επιχείρηση “Πηγή της Ειρήνης” στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών οργανώσεων PKK και YPG» ανέφερε ο Ερντογάν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τουλάχιστον δύο νεκροί…

Τουλάχιστον δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία εναντίον ενός χωριού στα δυτικά περίχωρα του Ρας αλ Άιν, μιας περιοχής στα βόρεια σύνορα της Συρίας, έγινε γνωστό από τη συμμαχία των Κούρδων και Αράβων μαχητών.

«Δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους, άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τα τουρκικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον του χωριού Μισαράφα» γνωστοποίησαν στο Twitter οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, ο αριθμός των νεκρών από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ανέρχεται σε επτά και των τραυματιών σε 16.

-Ad-

Δείτε εικόνες από την πόλη Ρας Αλ Άιν μετά την έναρξη της επιχείρησης…

Τουρκική επιχείρηση στα σύνορα με Συρία

Καπνός πάνω από κτίριο

Βομβαρδισμοί κατά την τουρκική επιχείρηση στη Συρία

Τουρκικοί βομβαρδισμοί στην πόλη Ρας αλ Αΐαν

Πληροφορίες του CNN Turk κάνουν λόγο για μεγάλες εκρήξεις στην πόλη Ρας αλ Αΐαν, στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

«Τουρκικά αεροπλάνα έχουν αρχίσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές» επεσήμανε, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), κάνοντας λόγο για «πανικό ανάμεσα στους κατοίκους».