LIVE εικόνα – Ορκωμοσία Μπάιντεν: Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν

Η αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχει ξεκινήσει.

ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός Κάμαλα Χάρις έφτασαν στο Καπιτώλιο, όπου σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας τους. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφιχθεί στο Καπιτώλιο και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος βρίσκεται καθ’ οδόν για τη Φλόριντα.

Λίγο πριν ορκιστεί ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, οΤζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα στον αμερικανικό λαό μέσω Twitter. “Είναι μία καινούργια ημέρα στην Αμερική” έγραψε ο Μπάιντεν, στιγμές μετά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ και την αναχώρησή του για τη Φλόριντα. Το πρωί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ παρέστη το πρωί σε μια λειτουργία στον καθεδρικό του Σεντ Μάθιου στην Ουάσινγκτον συνοδευόμενος από τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο. Η λειτουργία αυτή “είναι ένα σημαντικό μέρος του σεβασμού στην παράδοση”, εξήγησε ο γερουσιαστής Κρις Κουνς, στενός σύμμαχος του Μπάιντεν, ο οποίος είναι πιστός Καθολικός.

 

Τηλεφώνημα για βόμβα

Συναγερμός σήμανε στην Ουάσιγκτον λίγο πριν την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το CNN, υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Καπιτώλιο.

Μετά το τηλεφώνημα για βόμβα, μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της εθνοφρουράς στο σημείο, ενώ το δικαστήριο εκενώθηκε.

Τραμπ: Η επιστολή προς τον Μπάιντεν

Μια… αινιγματική επιστολή άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον διάδοχό του στην προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής δεν έχει γίνει γνωστό. Αμερικανικά ΜΜΕ τονίζουν το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «έσπασε» παράλληλα, την παράδοση των τελευταίων 150 ετών να παρίσταται ο απερχόμενος πρόεδρος στην ορκωμοσία του νέου, ενώ κατά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο ευχήθηκε «τύχη και επιτυχία» στον διάδοχό του, χωρίς να τον κατονομάζει.

Όπως έχει γίνει γνωστό η πρώην πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, άφησε από την πλευρά της ένα «σημείωμα καλωσορίσματος», για την Τζιλ Μπάιντεν. Η Μελάνια Τραμπ έσπασε και αυτή την παράδοση του ιδιόχειρου σημειώματος από την πρώτη κυρία προς το προσωπικό του Λευκού Οίκου.

Το 80 μέλη του προσωπικού έλαβαν ευχαριστίες αλλά όχι ιδιοχείρως από την Μελάνια,καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε σε χαμηλόβαθμο υπάλληλο της Ανατολικής Πτέρυγας να μεταφέρει μήνυμα ευγνωμοσύνης και η σύζυγός του «απλώς υπέγραψε».

Η Μελάνια Τραμπ θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο με τη χαμηλότερη δημοτικότητα, από όλες τις πρώτες κυρίες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN, με το 47% των ερωτηθέντων να εκφράζονται δυσμενώς.