Live η πορεία της κακοκαιρία GENESIS: Πού θα «χτυπήσει», καταιγίδες και στην Αττική

Ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση στην Αττική, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στην Αττική η κακοκαιρία GENESIS φέρνει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία πλήττει περισσότερο την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Θράκη, καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στην Καβάλα και την Ξάνθη όπου παρασύσθηκαν ακόμη και οχήματα από τους ορμητικούς χειμάρρους. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική έλαβε συνολικά 224 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 114 κλήσεις εκ των οποίων, 16 για κοπές δέντρων, 91 για αντλήσεις υδάτων, 3 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Στη Λάρισα οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και στη Σκόπελο τα σοκάκια γέμισαν νερά και τα σκαλιά έγιναν «καταρράκτες».

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα: