Μητσοτάκης – Ελληνικό: Ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον

Στη σημασία που έχουν τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην επίσημη τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών.

Αρχικά ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πράγματι σήμερα είναι μια συμβολική ημέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά κτίρια, βάζουμε τα θεμέλια για το Νέο Ελληνικό, το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα».

«Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα. Εργαστήκαμε πολύ για να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θέλησε να μνημονεύσει «τρεις υπουργούς: τους Άδωνι Γεωγριάδη, Χρήστο Σταϊκούρα και Λίνα Μενδώνη». Επίσης, ευχαρίστησε τους δημάρχους τον όμορων δήμων.

«Να τονίσω ότι όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν οι αντιλήψεις για τη χρήση του δημόσιου χώρου. Κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά. Μπορεί να χρειαστεί και μια δεκαετία… Αλλά, κάθε μεγάλο ταξίδι, χρειάζεται και το πρώτο βήμα. Τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό που σε περιβάλλον εμβληματικής δυστοκίας, το Ελληνικό ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα», επισήμανε καταληκτικά ο πρωθυπουργός.