Live Streaming Άγιο Φως: Δείτε ζωντανά την τελετή άφιξης στην Ελλάδα

Live Streaming Άγιο Φως: Δείτε ζωντανά την τελετή άφιξης στην Ελλάδα

: Γύρω στις έξι το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το ‘, εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης. 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Βλάσης ανέφερε ότι «η φετινή συγκυρία δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το ‘Αγιο Φως με τη λαμπρότητα και τις τιμές που του αρμόζουν» και επισήμανε ότι «καταφέραμε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών με τις ισραηλινές αρχές να έρθει το ‘Αγιο Φως κανονικά».

Αναλυτικά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί:

– Αεροσκάφος της Aegean θα αναχωρήσει για το Ισραήλ. Σε αυτό θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του.

– Δεν θα κατεβούν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Θα λάβουν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που θα το φέρει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.

– Το αεροσκάφος θα επιστρέψει από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

– Το Άγιο Φως θα υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

– Θα γίνει μια λιτή υποδοχή στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.

– Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

«Για εμάς αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας», «θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό», «δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Βλάσσης.

Live Streaming Άγιο Φως: Δείτε ζωντανά την τελετή άφιξης στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ: