Live Streaming ακολουθία: Δείτε ζωντανά την Πρώτη Ανάσταση

: Μέσω των τηλεοπτικών σταθμών θα έχουν τη δυνατότητα οι πιστοί να παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες του Μεγάλου Σαββάτου.

Τα κανάλια έχουν προγραμματίσει ζωντανές μεταδόσεις από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, το Φανάρι, αλλά και από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας.

Οι μεταδόσεις των λειτουργιών γίνονται μέσα από τα κανάλια της ΕΡΤ, του OPEN και του ΑΝΤ1.

Δείτε ζωντανά την Πρώτη Ανάσταση στις 07.45 από τον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.antenna.gr/Live

Live Streaming ακολουθία:  | Μεγάλο Σάββατο: Γιατί γιορτάζουμε στις 12 μετά τα μεσάνυχτα;

Η ακριβής ώρα που έγινε η Ανάσταση του Ιησού, αποτελεί ένα σημείο προβληματισμού και διαφωνίας μεταξύ των μελετητών, αφού κανένας από τους Ευαγγελιστές δε κάνει σαφή αναφορά σε αυτήν.

Είναι φανερό πως όλοι συμφωνούν ως προς την ημέρα, Κυριακή, αλλά δίνουν διαφορετικές εκδοχές ως προς την ώρα της Αναστάσεως. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει γιατί δεν τους ενδιαφέρει ιδιαιτέρως η ώρα αλλά θεωρούν καθοριστικής σημασίας την επιβεβαίωση της ημέρας.

Κι αυτό γιατί θέλουν να τονίσουν πως έγινε ακριβώς όπως το είχε πει ο Ιησούς. Ο Χριστός είχε δηλώσει στους μαθητές Του «αποκτανθήναι και τη τρίτη ημέρα εγερθήναι», δηλαδή ότι θα καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά την τρίτη ημέρα θα αναστηθεί. Αυτό λοιπόν που επιθυμούν όλοι οι ευαγγελιστές είναι να γίνει σαφές ότι πράγματι, αναστήθηκε ο Ιησούς την τρίτη ημέρα!

Γι αυτό το λόγο η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ορίσει ως ώρα της Ανάστασης, ακριβώς τη στιγμή που ξεκινάει η τρίτη ημέρα, με το σκεπτικό πως όποτε κι αν αναστήθηκε ο Χριστός, η σωστή ώρα περιέχεται μέσα στην Κυριακή.