Λιβύη: Πώς βομβαρδίστηκε η σημαντικότερη αεροπορική βάση της Τουρκίας

Ντόμινο εξελίξεων φαίνεται πως έχει προκαλέσει η αεροπορική επίθεση εναντίον της τουρκικής βάσης Αλ Ουατίγια στη Λιβύη. Αιγυπτιακό κανάλι, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Μega, παρουσίασε βίντεο από τη στιγμή της επιδρομής.

Σύμφωνα με πηγές του Στρατού της Λιβύης «τα πολεμικά αεροπλάνα κατάφεραν να εξουδετερώσουν το σύστημα το οποίο είναι τύπου Hawk» ενώ ο Υφυπουργός Άμυνας της Λιβύης σχολίασε πως «ο βομβαρδισμός στη βάση Αλ Ουατίγια διεξήχθη από άνανδρη ξένη αεροπορία που υποστηρίζει τον εγκληματία πολέμου Χαφτάρ».

Οι Τούρκοι φαίνεται πως «πιάστηκαν στον ύπνο» καθώς στον σχεδιασμό τους ήταν, η συγκεκριμένη βάση να αποτελέσει την σημαντικότερη αεροπορική βάση τους στην Λιβύη.

Λογαριασμός στο twitter που απηχεί τις θέσεις του Χαλίφα Χαφτάρ αναφέρει πως στον βομβαρδισμό έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί υψηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1279925109499797504

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση στη Λιβύη, αλλά και η Τουρκία, δηλώνουν άγνοια για την προέλευση των αεροσκαφών που χτύπησαν την βάση. Η συγκεκριμένη πληροφορία δείχνει ή ότι τα πολυδιαφημισμένα τουρκικά συστήματα δεν είναι αποτελεσματικά ή ότι κάποιοι κατάφεραν να βρουν τρόπο να «τυφλώσουν» τα συστήματά της.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή, ο Ερντογάν διέταξε να σπεύσουν τουρκικά πλοία στην περιοχή για να υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Σάρατζ παρότι η Γαλλία αλλά και η Ελλάδα έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία να μην αναμειγνύεται στην κρίση της Λιβύης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Βορίδης: Η στρατηγική αυτοδυναμίας της ΝΔ είναι η μόνη πραγματικά κυβερνητική στρατηγική
22 Ιανουαρίου, 2025
Γενική γραμματέας υπουργείου Μεταφορών: Μέχρι το καλοκαίρι 951 νέα λεωφορεία
22 Ιανουαρίου, 2025
Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό του 7χρονου στη Φλώρινα
22 Ιανουαρίου, 2025
ΠΑΣΟΚ για Τασούλα: Στην εκπνοή των καθηκόντων του υπέγραψε επιχορηγήσεις φορέων της εκλογικής περιφέρειάς του
22 Ιανουαρίου, 2025
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα είναι στο προσκήνιο με πολύ μεγάλο διπλωματικό αποτύπωμα
22 Ιανουαρίου, 2025
Στοίχημα στο Australian Open 2025: τι να προσέξετε
22 Ιανουαρίου, 2025
Σοβαρό τροχαίο στον Πύργο Ηλείας
22 Ιανουαρίου, 2025
Τραγωδία: Νεκρός 14χρονος – Τον βρήκε ο πατέρας του στο σπίτι τους
22 Ιανουαρίου, 2025
Ο Τραμπ στέλνει στρατό στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού
22 Ιανουαρίου, 2025
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η εκλογή Τραμπ επηρεάζει και την Ελλάδα
22 Ιανουαρίου, 2025