Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται

Τα άσχημα νέα από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού προκάλεσαν ανησυχία στην κυβέρνηση η οποία εξετάζει νέα μέτρα επιπλέον του lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης αλλά και από επιστήμονες δεν αναμένεται να δούμε μείωση στους αριθμούς των κρουσμάτων έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, υπάρχει περίπτωση να δούμε και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από τον σημερινό.

Το πρώτο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας, ένα καθολικό lockdown και πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.

Ένα ακόμα μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι αυστηρό όριο τηλεργασίας που θα φτάνει μέχρι και το 70%. Είναι αυτό που εφαρμόζουν και άλλες χώρες και θα εφαρμοστεί με σκοπό να περιοριστεί το πρωινό μποτιλιάρισμα αλλά και ο συνωστισμός σε χώρους εργασίες.

Σε δεύτερη φάση στο «στόχαστρο» θα μπουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία που συνεχίζουν να λειτουργούν μέχρι σήμερα, καθώς έχει πέσει πρόταση στο τραπέζι να κλείσουν όλα για 15 ημέρες.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα μας δεν είναι εικόνα που δείχνει ότι μπορεί το lockdown να λήξει έστω μερικώς στο τέλος του μήνα.