Lockdown: Αυτό θα γίνει αν κλείσουν τα δημοτικά σχολεία

Τις συστάσεις των ειδικών για τα σχολεία περιμένει το υπουργείο Παιδείας, όπως διευκρίνισε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως από την αρχή της κρίσης ακούνε τους ειδικούς και οι ειδικοί δεν έχουν συστήσει ακόμα το κλείσιμο, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων. Ωστόσο όπως πρόσθεσε, επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας, αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Τι θα γίνει αν κλείσουν τα δημοτικά σχολεία

Στην περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων η υπουργός δήλωσε πως θα κινηθούν σε 2 επίπεδα:

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση

Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

2. Τηλεκπαίδευση

Όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια είναι σήμερα στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα, τόνισε η υπουργός. «Αρρυθμίες ασφαλώς θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στο σύστημα τις πρώτες μέρες και τα σχετικά σχόλια της αντιπολίτευσης για μη ύπαρξη εναλλακτικού πλάνου, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά την διάρκεια του lockdown και πως δεν υπάρχει καλύτερο κρας τεστ από αυτό. Τέλος προσκάλεσε τον εκπρόσωπο κάθε κόμματος να δει την σύμβαση με την εταιρία CISCO που έχει αναλάβει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. «Πρόκειται για δωρεά. Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ » ανέφερε χαρακτηριστικά.

-Ad-