Lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο – Στις 12 Απριλίου τα σχολεία – Τι ισχύει για διαδημοτικές μετακινήσεις

Μετά από μια ακόμα μαραθώνια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, όπου εκτιμήθηκε η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορονοϊού, o Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μερική χαλάρωση των μέτρων.

«Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτυ. Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και προχώρησε στην ανακοίνωση των μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε τη λειτουργία των καταστημάτων με συγκεκριμένους όρους και αυστηρά μέτρα προστασίας. Τα καταστήματα θα ανεβάσουν τα ρολά τους στις 5 Απριλίου και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή.

Πέραν της λειτουργίας των καταστημάτων, ανακοινώθηκε πως θα επιτραπούν από το Σάββατο 3 Απριλίου, και για κάθε Σαββατοκύριακο, οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τη χρήση του κωδικού 6 στα SMS προς το 13033 με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων.

Τέλος, αναφορικά με τα σχολεία ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως θα συζητηθεί το θέμα την επόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες τη 12η Απριλίου.