Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκα για το επόμενο 7μηνο – Σε ποιες περιπτώσεις

Μπορεί ο πρωθυπουργός και άλλα μέλη της κυβέρνησης να διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει, παρόλα αυτά περιοριστικά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν το επόμενο διάστημα.

Τα λεγόμενα mini lockdown και η μάσκα θα μας… κάνουν παρέα για αρκετό καιρό ακόμη.

Το «όπλο του εμβολίου» βάζει φρένο σε κάθε σενάριο καθολικού lockdown στη χώρα μας, παρόλα αυτά μέτρα καραντίνας είναι δεδομένο ότι θα ξαναζήσουμε.

«Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμα βαθμοί αβεβαιότητας οι οποίοι, όμως -να το τονίσω- δεν έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο περιορισμού οικονομικής δραστηριότητας. Δεν θα ξανακλείσει η χώρα, δεν θα υπάρχουν οι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Ωστόσο, λίγο αργότερα σημείωσε ότι «το καλοκαίρι, για τις περιοχές οι οποίες βρέθηκαν στο κόκκινο τα μέτρα τα οποία επιβάλαμε ήταν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας μετά τη 1 το πρωί, μέτρα που έχουν να κάνουν με τη μη δυνατότητα να παίζουν καταστήματα μουσική, μέτρα τα οποία δεν είχαν ουσιαστικά σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο».

Η παραπάνω αποστροφή του πρωθυπουργού «δείχνει» και το πλαίσιο που θα ακολουθήσει η Πολιτεία. Περιοχή που «κοκκινίζει» θα μπαίνει σε καθεστώς μίνι lockdown, όπου ισχύει κανονικά, τόσο η απαγόρευση κυκλοφορίας, όσο και το «λουκέτο» στην εστίαση.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι τα παρακάτω:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Μάσκα για πολλούς μήνες

Ακόμη ένα μέτρο που θα μας κάνει… συντροφιά είναι η χρήση μάσκας, η οποία το τελευταίο διάστημα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και όχι σε ανοιχτούς (εκτός και αν υπάρχει συνωστισμός).

Οπως εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη, είναι δύσκολη η απαλλαγή μας από τη μάσκα πριν την άνοιξη του 2022.

Μιλώνας στον ΣΚΑΪ, σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, η κυρία Παγώνη έκανε λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.