Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το καλοκαίρι; – Τα επόμενα ανοίγματα

Σήμερα ανοίγουν μετά από πολλούς μήνες οι θερινοί κινηματογράφοι με συγκεκριμένους όρους και μέτρα.

Τέλος του μήνα αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα γυμναστήρια, για τα οποία γίνεται μεγάλη συζήτηση μεταξύ των ειδικών για τους κανόνες με τους οποίους θα πρέπει να λειτουργήσουν.

Παράλληλα, φαίνεται πως θα επιτραπεί η μουσική από τις αρχές Ιουνίου ενώ τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν τα catering και οι δεξιώσεις, πάντα σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όταν φτάσουμε σε ποσοστό εμβολιασμού στο 50% του ενήλικου πληθυσμού θα ανοίξει η εστίαση και σε εσωτερικούς χώρους, τα λούνα παρκ, το υπαίθριο εμπόριο και οι παιδότοποι.

Από τα τελευταία που θα ανοίξουν μάλλον θα είναι οι εμπορικές εκθέσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το καλοκαίρι;

Το ωράριο, όπως όλα δείχνουν, θα είναι περιορισμένο και το καλοκαίρι.

Στόχος να μην επέλθει η πλήρης χαλάρωση των μέτρων και των ελέγχων και οι πολίτες πάψουν να δείχνουν προσοχή στα μέτρα, έστω κι αν έχουν εμβολιασθεί.

Ερωτηθείσα για τα επόμενα βήματα ελευθερίας και ειδικά για την μείωση του ωραρίου στην απαγόρευση κυκλοφορίας η κυρία Πελώνη, μιλώντας στο newsbomb, αρχικά θύμισε ότι το ωράριο διευρύνθηκε πριν από μια εβδομάδα.

«Πρέπει να πάμε σταδιακά σε οτιδήποτε επόμενο. Έχει περιγραφεί ένας οδικός χάρτης μέχρι τα μέσα Ιουνίου, να αξιολογήσουμε τα δεδομένα και να μετά να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια» συμπλήρωσε.