Lockdown – Διάγγελμα Μητσοτάκη: 4+3 νέα μέτρα – Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Με μήνυμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να απευθυνθεί τα επόμενα 24ωρα στους πολίτες προκειμένου να εξηγήσει ποιοι παράγοντες δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και συνεπώς γιατί δεν θα υιοθετηθεί τελικά το σχέδιο «Πάσχα στο χωριό».

Στο μήνυμά του σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στον «οδικό χάρτη» που καταρτίζει η κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

4 μέτρα…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στα μέτρα-οδικό χάρτη για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ:

  • το πιθανότερο είναι πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει πλήρως με κατάργηση της υποχρέωσης για αποστολή μηνύματος, αμέσως μετά το Πάσχα δηλαδή, στις 3 Μαΐου.
  • Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου, υπολογίζεται πως θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων, με το Υπουργείο Παιδείας να επιμένει ως προς την κατεύθυνση επιστροφής όλων των μαθητών στις σχολικές τάξεις. Σε κάθε περίπτωση θα ληφθούν υπόψιν οι εκτιμήσεις των ειδικών.
  • Όσον αφορά την εστίαση, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία εντούτοις καθώς βαρύνουσα σημασία θα έχει η αυριανή εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει το πρωί, το πιθανότερο θεωρείται πάντως πως το άνοιγμα να γίνει μεταξύ 6 – 10 Μαΐου.
  • Τέλος, λίγα 24ωρα μετά το άνοιγμα σχολείων και εστίασης σχεδιάζεται και το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού.

3 μέτρα για το Πάσχα

Το Πάσχα στο χωριό απομακρύνεται. Το είπε και ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνομιλία που είχε, χθες, με τον Πρωθυπουργό.

Ωστόσο, οι επιδημιολόγοι συζητούν να χαλαρώσουν λίγο τα μέτρα στις πόλεις:

-Ad-
  • η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει στις 23:00 το βράδυ από τις 21:00 που ισχύει τώρα
  • οι διαδημοτικές μετακινήσεις να επιτραπούν και τις καθημερινές
  • στο Πασχαλινό τραπέζι να βρίσκονται το πολύ 9 με 10 άτομα, όπως τα Χριστούγεννα. Κατά προτίμηση έχοντας κάνει self- test