Lockdown: Διαψεύδει το Μαξίμου – Τι θα γίνει με παρέλαση και δοξολογία Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση βάζει τέλος στα σενάρια περί… lockdown στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τη δοξολογία Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος στη φημολογία που διαρρέεται από διάφορους επιστήμονες ότι θα πρέπει να τεθεί υπό σκέψη το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και η δοξολογία για τη γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, βάζει η κυβέρνηση.

Οπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, η στρατιωτική παρέλαση την 28η Οκτωβρίου θα τελεστεί κανονικά στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, όπως και η δοξολογία στον πολιούχο της πόλης, Αγιο Δημήτριο, υπό αυστηρό καθεστώς μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, όπου παρουσιάζεται έξαρση κρουσμάτων, σύμφωνα με το reader.gr.

«Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση και κανένα ενδεχόμενο για lockdown ή μίνι lockdown οπουδήποτε. Τελεία και παύλα», αναφέρουν.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης διευκρίνιζαν ότι η εφαρμογή επιπλέον περιορισμών σε τοπικό επίπεδο δεν συνιστά μίνι- lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.