Lockdown: Δύο ημερομηνίες στο τραπέζι – Τι θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με το Sportime, πάρθηκε η απόφαση για το lockdown στην Αττική. Δευτέρα 28/9 ή Δευτέρα 5/10 η εφαρμογή του.

Πέρα από τις πληροφορίες που μας ήρθαν για το επικείμενο lockdown στην Αττική, δεν θέλει και πολύ να το καταλάβεις πως προς τα εκεί οδεύει το πράγμα.

Αναφερόμαστε σε lockdown για τουλάχιστον 15 ημέρες στο Λεκανοπέδιο. Από τη στιγμή που βγάζουν προς τα έξω όλα τα κυβερνητικά μέσα πως τα περισσότερα κρούσματα είναι στο νομό Αττικής, δεν θέλει και μεγάλη φαντασία.

Από αυτή την Δευτέρα ισχύουν τα μέτρα με την τηλεργασία, τις τρεις βάρδιες με διαφορετικό ωράριο στο Δημόσιο και το «λουκέτο» στα νυχτερινά μαγαζιά με μουσική, σινεμά κλπ. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αυτά θα ισχύσουν για 14 μέρες. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως αυτά είναι τα τελευταία μέτρα πριν το… lockdown. Γενικώς οι συνεργαζόμενοι επιστήμονες με την Κυβέρνηση φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να τονίζουν πως ο κορονοϊός καλπάζει.

Αυτό βέβαια ήταν προαποφασισμένο. Το αρχικό σχέδιο της Κυβέρνησης έλεγε πως η εφαρμογή του θα πάει από 5 Οκτώβρη. Σε δύο εβδομάδες δηλαδή από σήμερα. Η επιστημονική επιτροπή όμως πιέζει ούτως ώστε αυτό να συμβεί αμεσότερα. Δηλαδή την Δευτέρα 28/9. Είδαμε εξάλλου τις δηλώσεις του Νικόλαου Σύψα το πρωί. Τα επανέλαβε και στον ΑΝΤ1.

Μένει λοιπόν να ξεκαθαριστεί η ημερομηνία. Να παρθεί η απόφαση για το πότε θα ξεκινήσει. Από εκεί και πέρα μην αυταπατάστε. Μιλάμε για γενικό lockdown, κλειστά μαγαζιά, κλειστά σχολεία, τηλεργασία σε ποσοστό πάνω του 80% και απαγόρευση κυκλοφορίας!

-Ad-