Lockdown: ΕΠΙΣΗΜΟ! Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 6 Μαρτίου έως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 π.μ.

Στην ουσία πρόκειται για τροποποιήσεις της αρχικής απόφασης, μετά τα νέα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται:

αα) η Περιφέρεια Αττικής,

αβ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

αγ) οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου,

αδ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,

αε) η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

αστ) οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου,

αζ) η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης,

αη) η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

αθ) η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιρουμένου του Δήμου Μεγανησίου,

αι) ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου και ο Δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

αια) ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και

αιβ) ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης. β) Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι λοιπές περιοχές της Επικράτειας.

Για παράδειγμα στην κατηγορία “Δημόσιες Υπηρεσίες” προστέθηκε και το ότι “πολιτικοί γάμοι θα γίνονται με την παρουσία έως εννέα (9) ατόμων, συμπεριλαμβανομένων του διενεργούντος την τελετή και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού”. Διορθώθηκαν επίσης οι περιπτώσεις 32 και 33 σε ότι αφορά τις κλειστές δραστηριότητες για : 32. Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων ως προς τους εσωτερικούς τους χώρους και ως προς τους χώρους ομαδικής άθλησης, με εξαίρεση α) τις εγκαταστάσεις όπου διενεργούνται προπονήσεις και αγώνες ομάδων Superleague Ι και Superleague ΙΙ, Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών (Basket league), Α’ κατηγορίας πετοσφαίρισης (Volleyleague ανδρών), β) τις εγκαταστάσεις όπου προπονούνται αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, γ) τους προπονητές που παρέχουν υπηρεσίες σε ατομικά αθλήματα/ΚΑΔ 93.11. 33. Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση τους αθλητικούς ομίλους που συμμετέχουν στην Superleague Ι και Superleague ΙΙ, στην Α’ κατηγορία καλαθοσφαίρισης ανδρών (Basket league), στην Α’ κατηγορία πετοσφαίρισης (Volleyleague ανδρών), καθώς και σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες/ΚΑΔ 93.12.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

-Ad-