Lockdown – «Κλείδωσαν» τα μέτρα: Αυτά ανακοινώνει σε λίγο ο Πέτσας

Τον οδικό χάρτη με τα μέτρα μέχρι και την περίοδο των Χριστουγέννων θα ανακοινώσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, στις 13:30 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να ανακοινώσει τι… δεν θα ανοίξει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πιο συγκεκριμένα:

-Κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων μέχρι την έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

-Κλειστή η εστίαση κατά την εορταστική περίοδο.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα ανακοινώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsique.gr, έχει «κλειδώσει» η απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό, ενώ η απαγόρευση μετακίνησης το βράδυ αναμένεται να αλλάξει ωράριο, καθώς αντί για το 9-5, θα ισχύει η απαγόρευση 11-5 (ίσως και 12-5).

Το μεγάλο προβληματισμό και την ανησυχία της κυβέρνησης και των επιστημόνων για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας εξέφρασε τη Δευτέρα μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ζητώντας παράλληλα λίγο υπομονή ακόμα από όλους. Ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων, δωρεάν και όχι υποχρεωτικό.

Το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξει αν έχουμε κάτω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού, μια εβδομάδα μετά την 1η μέρα που είδαμε κάτω από 1.000, με τον ίδιο ρυθμό μείωσης πάντα, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.