Lockdown – Νέα μέτρα: Από τις 22.00 η απαγόρευση κυκλοφορίας – Διαδημοτικές και τις καθημερινές

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν ευνοούν περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων και όπως όλα δείχνουν και φέτος δε θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Φαίνεται πως το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε ανακοινώσεις. Όλα δείχνουν πως και φέτος θα περάσουμε το Πάσχα στην πόλη, καθώς οι επιστήμονες είναι αρνητικοί για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Η εξήγηση που δίνουν είναι πως αν ανοίξουν τώρα οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θα «κοκκινίσει» όλη η Ελλάδα και αυτό θα έχει αντίκτυπο σε 14 ημέρες όταν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία, την εστίαση και μετά τον τουρισμό στα μέσα Μαΐου.

Αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σύμφωνα με το MEGA, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει διεύρυνση του ωραρίου μετακινήσεων κατά μία ώρα, δηλαδή οι απαγόρευση κατά τις βραδινές ώρες να είναι από τις 22:00 και όχι από τις 21:00 όπως τώρα.

Στο τραπέζι είναι και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές, οι οποίες αυτή τη στιγμή επιτρέπονται μόνο για αγορές.

Τέλος τα SMS στο 13033 τον Μάιο

Πότε θα σταματήσουν τα SMS στο 13033; Την απάντηση έδωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς…

Σταματούν τα SMS και παράλληλα ανοίγει η εστίαση και οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Πιθανότατα εντός του Μαΐου θα σταματήσει η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 για την κυκλοφορία των πολιτών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Άμα ανοίξει η εστίαση, άμα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι (για SMS). Νομίζω ότι ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά θα είναι ο Μάης», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι μακάρι να τελείωναν και από αύριο τα SMS ωστόσο χρειάζεται για έναν μήνα ακόμη λίγη αυτοσυγκράτηση και αυτοπεριορισμός από όλους.

-Ad-