Νέα μέτρα μετά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας – «Τι έρχεται» (ΛΙΣΤΑ)

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για τα σχέδια της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega για τον κορονοϊό, ο κ. Πέτσας τόνισε πως “θα έλεγα ότι τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν υψηλότερη κινητικότητα από ό, τι θα δικαιολογούσε η περίσταση. Τα SMS είναι περισσότερο αυξημένα από ό, τι στο πρώτο lockdown“.

Ερωτηθείς αν φταίνε οι πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως “κανείς δε φταίει όταν είναι σε ένα τέτοιο καθεστώς τόσους μήνες. Υπάρχει κόπωση, η οποία εκφράζεται με μια γενική χαλάρωση, είτε αυτό αφορά την κίνηση στους δρόμους, είτε τις συνθήκες στην Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό πρέπει να παίρνουμε μέτρα γρηγορότερα”.

Πέτσας: Τα επόμενα μέτρα

“Πότε περιμένουμε το επόμενο βήμα;” ρωτήθηκε στην συνέχεια ο κ. Πέτσας, ο οποίος απάντησε πως “το βασικό είναι να αντέξει το ΕΣΥ γιατί η πίεση θα κορυφώνεται τις επόμενες 7-10 μέρες, ενώ για τα κρούσματα περιμένουμε επιπέδωση. Μόλις χθες, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα προστεθούν 234 νέες κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα εντάσσουμε ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Όσο αυξάνεται η πίεση, τόσο θα αυξάνουμε τις ΜΕΘ, όσο μπορούμε φυσικά”.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται αν δεν αποδειχθούν αποτελεσματικά, αυτά που ήδη έχουν ληφθεί, είναι:

  • το κλείσιμο και των Δημοτικών σχολείων
  • ο περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων
  • ο περιορισμός κάποιων δραστηριοτήτων που είναι μέχρι σήμερα ελεύθερες, όπως κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που τώρα λειτουργούν ενώ δεν λειτουργούσαν στο προηγούμενο καθολικό lockdown
  • εξετάζεται και η παράταση του υπάρχοντος lockdown και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, αν και κάτι τέτοιο το απεύχονται στην κυβέρνηση αφού στόχος είναι να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα. Βέβαια, η επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να γίνει σταδιακά. Δεν θα ανοίξει όλη η αγορά ταυτόχρονα.