Lockdown, νέα μέτρα, παρέλαση 2021: Αυτές είναι οι αποφάσεις-Τι έρχεται

Lockdown, νέα μέτρα, παρέλαση 2021: Καμία συζήτηση δεν υπάρχει για ολικό lockdown στη χώρα με επιστροφή των sms

Lockdown και sms στο 13033: Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η χώρα δεν ξανακλείνει.

Τα περιοριστικά μέτρα αυτόν τον χειμώνα θα είναι διαφορετικά! Μέτρα που δεν αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, καθώς υπάρχουν «οριζόντια» μέτρα που πλήττουν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Lockdown, νέα μέτρα, παρέλαση 2021: Στις κόκκινες περιοχές…

Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες περιοχές» είναι για… όλους. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν «λουκέτο» στην εστίαση από τις 12:30, καθώς και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο.

Η κυβέρνηση, σε κάθε τόνο, αποκλείει την περίπτωση ολικού lockdown (όπως πέρυσι), όμως τα νέα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική είναι προ των πυλών, ενώ υπάρχουν αρκετές περιοχές που είναι ήδη «κόκκινες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στις αποφάσεις και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αποκλείοντας για ακόμη μία φορά την περίπτωση να ξανακλείσει η χώρα με lockdown και τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει λύσεις που αποδίδουν και να επαναφέρει την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό».

«Δεν θα επιβάλουμε περαιτέρω υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό. Από την άλλη, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Οι ανεμβολίαστοι δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφέ, γήπεδα. Καθώς μπαίνουμε στον Οκτώβριο, πιστεύω πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, κυρίως οι νεαρότεροι πολίτες, θα το ξανασκεφτούν και θα κάνουν το εμβόλιο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Στίβεν Ερλάνγκερ των New York Times στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum.

Lockdown, νέα μέτρα, παρέλαση 2021: Αποφάσεις για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου -Οι πρώτες σκέψεις

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας έχουν ακυρωθεί ι τρεις μεγάλες παρελάσεις, με εξαίρεση αυτήν της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα την περασμένη Άνοιξη, η οποία έγινε με ιδιαίτερες τιμές λόγω της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με καλεσμένους ξένους ηγέτες από το εξωτερικό, αλλά χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου 2020 όπως και οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2020 είχαν ακυρωθεί.

Ωστόσο φέτος αναμένεται τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Με το εμβόλιο, που είναι πλέον διαθέσιμο για όλους και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα και ο Ακης Σκέρτσος έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού και φυσικά το αυξημένο τέστινγκ έχει επιτευχθεί η σε μεγάλο βαθμό επιστροφή στην κανονικότητα. Κατά τόπους όπου κρίνεται απαραίτητο λόγω αύξησης των κρουσμάτων και χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης λαμβάνονται τοπικά μέτρα με στόχο να περιοριστεί η μετάδοση χωρίς να ληφθούν σκληροί περιορισμοί και να περιοριστεί η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική ζωή.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την παρέλαση

Στο πλαίσιο αυτό και με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να ληφθούν και οι αποφάσεις, την επόμενη εβδομάδα, για την παρέλαση.

«Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν τις παρελάσεις, έχουμε μπροστά μας 25 ημέρες, θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα δεδομένα. Υπάρχει πάντα η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνεται. Αν υπάρξει ανάγκη να προφυλαχτούμε, είναι προφανές ότι θα πάρουμε μέτρα. Ό,τι αποφασιστεί για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορά και στις μαθητικές παρελάσεις» εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης σήμερα μιλώντας στο Mega σχετικά με τις παρελάσεις.

«Ο στόχος είναι να κάνουμε παρελάσεις. Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τοποθετούμαστε ανάλογα με το πώς αυτά διαμορφώνονται, κυρίως όταν πλησιάζει ο καιρός» ξεκαθάρισε από την πλευρά του χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, μάλιστα, ο κ. Οικονόμου είχε φέρει το παράδειγμα των γιορτών του καλοκαιριού λέγοντας ότι «μέσα στο καλοκαίρι είχαμε γιορτές που έγιναν με ένα πλαίσιο μέτρων. Σε σχέση με πέρυσι να μην ξεχνάμε ότι έχουμε πολύ κόσμος εμβολιασμένο. Θέλουμε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά εμβολιασμού.

Στο θέμα των παρελάσεων αναφέρθηκε σήμερα και ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν.

-Ad-