Lockdown: Νέο λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Λουκέτο στα ερασιτεχνικά αθλήματα που είχαν κάνει ή θα έκαναν άμεσα επανεκκίνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς – Σταματούν και οι προπονήσεις στο βαθύ κόκκινο

Τα νέα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού έχουν επιπτώσεις και στον αθλητισμό.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως λόγω των νέων περιορισμών σταματούν και πάλι, για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Κι αυτό τη στιγμή που είχαν ξεκινήσει οι προπονήσεις στα περισσότερα και σε πολλά εξ αυτών είχαν αρχίσει ξανά και οι αγώνες.

Ωστόσο, η επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, για την οποία πάσχισαν και είχαν ανάγκη αρκετοί άνθρωποι, μπαίνει ξανά στον… πάγο.

Βάσει των όσων ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, θα συνεχιστούν μόνο τα πρωταθλήματα της Super League, Super League 2, Basket League (Α1 Μπάσκετ ανδρών) και Volley League (βόλεϊ Ανδρών).

«Σχετικά με τον αθλητισμό στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων εγκαταστάσεων εξαιρείται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις αγώνες χωρίς τη παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Super League 1 και Super League 2, στα πρωταθλήματα α’ καλαθοσφαίρισης ανδρών και στην α’ κατηγορία ανδρών πετοσφαίρισης ανδρών και μόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδία, όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται», είπε συγκεκριμενα.

Με λίγα λόγια όλα τα άλλα πρωταθλήματα που είχαν ξεκινήσει ή επρόκειτο να ξαναρχίσουν βάζουν ξανά… λουκέτο.

Συγκεκριμένα, αναβάλλεται η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών μπάσκετ, η οποία ήταν προγραμματισμένη με πλήρη αγωνιστική για την Κυριακή 7 Μαρτίου, ενώ σταματούν το βόλεϊ γυναικών και το χάντμπολ, τα οποία είχαν ήδη αρχίσει εκ νέου.

Σταματούν και οι προπονήσεις

Από το νέο πλαίσιο των μέτρων, προκύπτει αναστολή προπονήσεων για τις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο. Αυτό σημαίνει πως τυπικά οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και της Football League που βρίσκονται στο σημείο αυτό δε θα μπορούν να προπονηθούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παρόλα αυτά και επειδή οι δύο κατηγορίες είναι στο δρόμο για την επιστροφή στη δράση κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ανατροπή. Όλα θα κριθούν, τουλάχιστον για την FL, την Πέμπτη από τις επαφές που θα γίνουν μεταξύ της διοργανώτριας και με γγΑ Γιώργο Μαυρωτά.

Πηγή: onsports