Lockdown: Νέo μήνυμα Μητσοτάκη – Τι είπε στη Βουλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, μίλησε ξανά για το ενδεχόμενο να κλείσει η Ελλάδα με lockdown.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί «δείχνοντας» ότι η λύση βρίσκεται στους εμβολιασμούς για να περιοριστεί η πανδημία.

«Όσο για τη δημόσια υγεία, αρκεί να ακουστεί μία πρόσφατη εκτίμηση των επιστημόνων. Αν οι ενήλικοι άνω των 60 είχαν εμβολιαστεί στο 95% αντί του 80% που δυστυχώς είναι σήμερα, οι διασωληνωμένοι αντί για 360 θα ήταν λίγο παραπάνω από 50» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε στοιχεία από την πανδημία. «Το ίδιο ισχύει και για συμπολίτες μας μικρότερης ηλικίας. Χάσαμε τρεις συμπολίτες μας ανεμβολίαστους 28, 30 και 39 ετών. Τι άλλο πρέπει να πούμε για να πείσουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και επιβεβλημένο» είπε και συμπλήρωσε: «Η ίδια η ζωή δείχνει ξεκάθαρα, ποιοι και που κινδυνεύουν. Όσο πιο πολλοί είναι οι εμβολιασμένοι σε μια περιοχή, τόσο λιγότερες οι νοσηλείες και οι απώλειες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι έχει χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και έχει και περισσότερους αρρώστους και θανάτους. «Η Κρήτη κατάφερε και κάλυψε το χαμένο έδαφος» είπε και συμπλήρωσε «Τα εμβόλια αποδεδειγμένα σώζουν ζωές. Χρέος όλων μας να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν αυτό το βήμα για το καλό τους και για το καλό των γύρω τους.

Η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν».