Lockdown: «Ντου» της ΕΛ.ΑΣ. στο Άλσος Νέας Σμύρνης – Καταγγελίες για πρόστιμα χωρίς λόγο

Σύμφωνα με οπτοκοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί στα social media, η αστυνομία έκανε «ντου» στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με καταγγελίες «χωρίς κανένα πρόσχημα, η αστυνομία άρχισε να βαζει πρόστιμα σε μια οικογένεια».

Επίσης, αναφέρεται ότι σε άλλο σημείο του Δήμου, στην πλατεία αυτή τη φορά, εμφανίστηκε η «ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα μέσα στην πλατεία, ενώ η αστυνομία κυνήγησε νεαρό που τραβούσε βίντεο μέχρι το Άλσος και τον συνέλαβε».

Από την άλλη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκαν κατά τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους για χρήση μάσκας, αποστάσεις και μη νόμιμες μετακινήσεις. Οι αστυνομικοί  απομάκρυναν τους αγνώστους με γκλοπ, ενώ έγιναν  και 7 προσαγωγές.

https://twitter.com/Theurgia_Goetia/status/1368553554215120899

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί χτυπούν πολίτη

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνονται αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει πολίτη και να τον χτυπούν με τα γκλοπ ενώ όσοι είναι τριγύρω τους λένε να σταματήσουν.

Δείτε το βίντεο που σοκάρει:

Πορεία μετά το «ντου»

Επεισόδια σημειώθηκαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν στην πλατεία της πόλης.

Τα επεισόδια έγιναν σε διάφορα σημεία με αστυνομικούς και διαδηλωτές να συγκρούονται και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Στην πορεία που έγινε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με προορισμό το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, ο κόσμος φώναζε συνθήματα κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας, του υπουργού ΠΡΟΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδη και της πολιτικής της κυβέρνησης.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες

Ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την επίθεση αστυνομικών κατά πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες» καταλήγοντας ότι «Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών. Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες.

Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα.