Lockdown – Πάσχα: Αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Έντονος είναι ο προβληματισμός της κυβέρνησης για τα κορoνοπάρτι, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Στη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους συζητήθηκαν όλα. Και η πορεία της πανδημίας και τα κορονοπάρτι τα οποία προκαλούν προβληματισμό.

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι η μαζική αστυνομική παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια και τελικά σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Σημειώνουν ότι αποκλείστηκε η πλατεία Βαρνάβα και πήγαν αλλού. Τις επόμενες ημέρες θα αποκλειστούν και άλλες πλατείες και θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές, κάτι που πάντως δεν είναι εύκολο.

Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι να απομονωθούν τέτοιες συμπεριφορές τις οποίες, όπως λένε στην κυβέρνηση, οι περισσότεροι που τηρούν τα μέτρα τις αποδοκιμάζουν.

Εστίαση…

Τώρα σε ότι αφορά την εστίαση και αν υπάρχει σκέψη να ανοίξει νωρίτερα όπως υποστηρίζουν ήδη κάποιοι από τους επιστήμονες, είναι μία επιλογή που αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα.

Και αυτό γιατί όπως εξηγούν είναι άλλο 1000 άνθρωποι σε μία πλατεία και άλλο 2 – 3 εκατ. άνθρωποι στους χώρους εστίασης. Τουλάχιστον για αυτή την εβδομάδα δε φαίνεται πιθανό να αλλάξει κάτι, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός είναι η εστίαση να ανοίξει μετά το Πάσχα.

Στα τέλη της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα – Μοντέλο “Χριστουγέννων” στο τραπέζι

Στα τέλη αυτής της εβδομάδας, ίσως μάλιστα Τετάρτη ή Πέμπτη, να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για το Πάσχα, αν δηλαδή θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού κάτι που αυτή τη στιγμή πάντως φαίνεται να απομακρύνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που προκρίνεται είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο των Χριστουγέννων. Επιλέγεται, δηλαδή, το Πάσχα στην πόλη και η μετακίνηση 6 στο 13033 για εορτασμό σε σπίτια αλλά με λίγα άτομα στο πασχαλινό τραπέζι.

Πάσχα: Αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ενδεχομένως να υπάρξει παράταση της απαγόρευσης για μετά τις 9 καθώς οι λειτουργίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ολοκληρώνονται πιο αργά.

Νωρίτερα η Ανάσταση – Πώς θα πάμε στην εκκλησία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι επίσημες ανακοινώσεις για την ενδεδειγμένη λύση που προκρίνεται θα γίνουν ίσως και σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, το αργότερο μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα πρόκειται για εκατέρωθεν συμβιβασμούς ώστε να προστατευθούν οι πιστοί με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ δεν αποκλείεται φέτος η Ανάσταση να εορταστεί πιο νωρίς

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η Ανάσταση θα γίνει στις 21:30 το βράδυ, ενώ δεν αποκλείεται και η περιφορά του Επιταφίου να γίνει νωρίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή.