Lockdown – Πάσχα: «Τέλος» η μετακίνηση εκτός νομού;

Όνειρο θερινής νυκτός μοιάζει το σενάριο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα.

Μπορεί τα μέτρα, εκείνη την περίοδο, να μην είναι τόσο σκληρά, όσο τώρα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Αυτή την άποψη εκφράζουν αρκετοί καθηγητές…

Το πρωί της Παρασκευή, η Ματίνα Παγώνα, Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε σχετικά: «Το Πάσχα θα το γιορτάσουμε στο μπαλκόνι μας με αποστάσεις και μάσκες και έως 9 άτομα ή από δύο οικογένειες, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Όπως εξήγησε όμως, είναι νωρίς ακόμη για μετακινήσεις από νομό σε νομό».

Το ίδιο θέμα, σχολίασε ο ιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά: «Τον Απρίλιο τα μαγαζιά μπορεί να ανοίξουν. Ξεχάστε το Μάρτιο μάλλον. Θα μας το πει και ο ιός. Τα σχολεία θα μπορούσαν να αρχίσουν τον Απρίλιο χωρίς διακοπές το Πάσχα με αναπλήρωση μέρος των κενών μέρος του καλοκαιριού ή αρχίζοντας νωρίτερα. Από το καλοκαίρι και πέρα ελπίζουμε για μεγάλες ανάσες», αποκλείοντας τις μετακινήσεις το Πάσχα εάν η Αθήνα έχει τον κοχλασμό που έχει σήμερα. «Μπορεί να είναι καταστροφή. Με έναν υπερμεταδότη μολύνεται όλο το χωριό” ανέφερε. “Πάσχα μαζεμένο μην τυχόν και σώσουμε το καλοκαίρι» τόνισε.