Lockdown: Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 7 και ποια στις 14 Δεκεμβρίου

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε όλη τη χώρα λόγω του κορονοϊού, μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 14 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαιώνοντας όσα μετέφερε το newsique από το πρωί της Πέμπτης.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, παρατηρείται μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι αναμενόταν. Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, λέγοντας ότι θα υπάρξουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ανοίγουν τα καταστήματα εποχικών ειδών

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, ενώ θα επιτρέπεται η πώλησή τους και από τα σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη».

Παρασκευή κομμωτήρια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ζήτησε «υπομονή» αναφορικά με κλάδους της οικονομίας, όπως τα κομμωτήρια.

Σε ερώτηση για το αν στις 7 Δεκεμβρίου σχεδιάζεται να ανοίξουν και τα κομμωτήρια, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι τη Δευτέρα σίγουρα θα ανοίξουν τα καταστήματα εποχικών ειδών. Για τα υπόλοιπα συνέστησε «υπομονή».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ1, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, εκτός απροόπτου αναμένεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια.

Αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τότε στις 14 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες του λιανεμπορίου. Αρχικά θα επαναλειτουργήσουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα και στη συνέχεια τα μεγαλύτερα.

Μεταξύ αυτών που θα ανοίξουν εκτιμάται ότι θα είναι και τα καταστήματα παιχνιδιών. Στα καταστήματα που θα λειτουργήσουν ξανά, θα “ενεργοποιηθεί” σε μεγάλο βαθμό το click away, με την παραγγελία και την προπληρωμή του προϊόντος που επιθυμεί ο καταναλωτής ο οποίος εν συνεχεία να βγαίνει και να πηγαίνει μόνο για να το παραλάβει.