Lockdown – Πόσο θα κρατήσει: Η σοκαριστική «αποκάλυψη» Μητσοτάκη

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παρουσίασε τον οδικό χάρτη για τις γιορτές, αλλά και έως τις 7 Ιανουαρίου.

Στην κυβέρνηση έχουν κυκλώσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ελπίζοντας ότι από τότε θα ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Αυτό άλλωστε υποστήριξε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου, για περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και εφόσον επανεξεταστούν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο.

Παρόλα αυτά, κάποιες από τις ατάκες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τις οποίες αποκωδικοποιεί το newsique, αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά ευχάριστα δεν θα εισέλθει ο νέος χρόνος.

Ας δούμε αναλυτικά, όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης και τι «δείχνουν» τα λόγια του:

«Για όλες τις πληττόμενες από τους περιορισμούς επιχειρήσεις, αυτές που θα μείνουν κλειστές με εντολή του κράτους, αυτές που θα μείνουν κλειστές στις γιορτές, από το λιανεμπόριο μέχρι και την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, μειώνεται το ενοίκιο για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο κατά 80%». Η παραπάνω εξαγγελία είναι δεδομένο ότι πρέπει να μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη διάρκεια του lockdown.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη: «Θα έλεγα, λοιπόν, ότι το 2021 ουσιαστικά ενσωματώνει δύο χρονιές σε μία. Στο πρώτο του τρίμηνο -και ελπίζουμε να σταματήσουμε εκεί– επεκτείνονται εφόσον είναι αναγκαίο, και πιστεύουμε ότι θα είναι αναγκαίο, τα μέτρα στήριξης τα οποία η κυβέρνηση έλαβε για νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2020. […] Οι επιλογές μας για το 2021 ενισχύουν τις εφεδρείες κατά της πανδημίας με επιπλέον 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Και αυτή η δήλωσή του δεν μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο εκτός από το ότι θα συνεχίσουνε να πορευόμαστε με περιοριστικά μέτρα για αρκετές εβδομάδες, εντός του 2021.