Lockdown: Τα «σίγουρα» νέα μέτρα – Το ωράριο μετακίνησης

Με το…. βλέμμα στις 18.00 το απόγευμα και τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιάς.

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με νέα πιο αυστηρά μέτρα. Το newsique.gr αναλύει όλα τα σενάρια και απαριθμεί τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι.

Σκληρότερα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν προκειμένου να ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Σήμερα θα γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων οι οποίοι θα εξετάσουν το πρόβλημα της κινητικότητας σε περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Αττική, Πάτρα και Θεσσαλονίκη είναι οι περιοχές, οι οποίες προκαλούν το μεγαλύτερο πονοκέφαλο.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο στις 18:00 κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Τα σενάρια για την «κόκκινη» Αττική

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δύο είναι τα σενάρια που συζητήθηκαν για την Αττική:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το επόμενο πρωί, όπως συμβαίνει στις «κόκκινες» περιοχές: Το ενδεχόμενο αυτής της απαγόρευσης στην κυκλοφορία φαίνεται ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην Αττική, καθώς προβλέπεται κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας.

– Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα έως τις τα σαββατοκύριακα: Υπό συζήτηση φαίνεται ότι βρίσκεται αυτό το ενδεχόμενο, καθώς συνυπολογίζεται και η ψυχική υγεία των πολιτών.

Διαφωνίες για τα σχολεία

κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι φαίνεται να διαφωνούν στο κλείσιμο των σχολείων, αφού η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει τα σχολεία ανοιχτά.

Ερωτηματικό το λιανεμπόριο

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, οι ειδικοί εισηγούνται το κλείσιμο των καταστημάτων για δύο εβδομάδες. Από την άλλη, η θέση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί μόνο το click in shop.

Στο «κόκκινο» κι άλλες περιοχές

Οι αριθμοί των κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, μια απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας,

-Ad-