Lockdown: «Βόμβα» για εστίαση και μετακινήσεις

Διχασμός επικρατεί στο κυβερνητικό αλλά και στο επιστημονικό επιτελείο σχετικά με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός προκειμένου να μπει ένα φρένο στην διασπορά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί μία σειρά από μέτρα, τα οποία χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες.

Από την μία υπήρξε μερίδα ειδικών που τάχθηκε υπέρ των πιο σκληρών μέτρων, καθώς μερικοί πρότειναν λουκέτο όχι μόνο στην εστίαση, αλλά και σε γυμναστήρια και κέντρα αισθητικής για λίγες μέρες, με σκοπό να μειωθούν κατακόρυφα τα κρούσματα.

Η άλλη πλευρά πρότεινε πιο στοχευμένα μέτρα που επικεντρώνονται κυρίως στην εστίαση και στην απαγόρευση κυκλοφορίας στις πορτοκαλί περιοχές.

Στόχος τους δηλαδή ήταν να προτείνουν πιο αυστηρά μέτρα στις περιοχές που βρίσκονται λίγο πριν το κόκκινο.

«Βόμβα» με την εστίαση

Ειδικότερα, τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν από τον κ. Μητσοτάκη θα αφορούν κυρίως τις «πορτοκαλί» περιοχές, στις οποίες ουσιαστικά θα αυστηροποιηθούν κάποια μέτρα, με σκοπό να θυμίζουν αυτά του «κόκκινου» επιπέδου.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το MEGA, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να συμβαίνει στην εστίαση στις «πορτοκαλί» περιοχές, ακριβώς ό,τι συμβαίνει στις «κόκκινες».

Δηλαδή να μην λειτουργεί καθόλου η εστίαση και η απαγόρευση κυκλοφορίας να συνεχίσει να ισχύει από τις 00:30.

Ακόμα, αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση στις μετακινήσεις από και προς τις περιοχές στο επίπεδο 3.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής αυτό το μέτρο εφαρμοζόταν στις περιοχές στο επίπεδο 4.

Τέλος, όσον αφορά στα σχολεία, μέχρι στιγμής η απόφαση είναι να λειτουργούν ως έχει, σε όλα τα επίπεδα επικινδυνότητας του υγειονομικού χάρτη.

Τα παραπάνω μέτρα, όπως αναφέρει το MEGA, θα ισχύσουν από τις 06:00 του Σαββάτου και θα έχουν ισχύ για ένα μήνα, ωστόσο θα επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα.