Lockdown: Βόμβα» Καπραβέλου για οριζόντια μέτρα – Πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας 1-6;

Εφιαλτικές προβλέψεις από τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Lockdown: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας» ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανανικολάου, μιλώντας στο Open.

«Ισορροπήσαμε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η ανησυχία είναι μην ζήσουμε τις στιγμές του περσινού Νοεμβρίου. Δεν μας ανησυχεί ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά η αντίσταση από τους ανθρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν. Μας έχουν στείλει μέχρι επιστολές που μας απειλούν. Σε μας που είμαστε στην πρώτη γραμμή και προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι γιατροί δέχονται ακόμα και απειλές από αρνητές του ιού, ενώ αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που ασθενείς φτάνουν με κατεστραμμένους πνεύμονες στα νοσοκομεία: «Η απειλή είναι ότι εμείς πάμε να καταστρέψουμε τον κόσμο και να επιφέρουμε θάνατο. Με τη λογική ότι ο εμβολιασμός μολύνει. Όχι ο κορονοϊός, ο εμβολιασμός. Αυτές οι ανοησίες που λένε.

Βλέπουμε με μεγάλη ανησυχία ότι αν δεν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς δεν θα μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία. Η πίεση στο σύστημα υγείας θα είναι πολύ μεγάλη. Αν η μετάλλαξη επεκταθεί χωρίς να υπάρχει τοίχος προστασίας, θα τους καταστρέψει. Αυτό που βλέπουμε, είναι ανθρώπους να έρχονται με κατεστραμμένους πνεύμονες. Ακόμα και αν επιβιώσουν μπορεί να μείνουν ανάπηροι για όλη τους τη ζωή. Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να τους πείσουμε».

Θα πάμε σε οριζόντια μέτρα

Ο Νίκος Καπραβέλος, ανέφερε μάλιστα, ότι στα χειρότερα των σεναρίων οι εξελίξεις θα είναι «ντόμινο» και όπως ανέφερε «Θα αναγκαστούμε να πάρουμε οριζόντια μέτρα».

Πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας 1-6;

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το καθολικό lockdown, ποια είναι αυτά τα μέτρα;

Ισως δούμε απαγόρευση κυκλοφορίας καθολικά, όπως αυτή που εφαρμόζεται τώρα, σε περιοχές που τελούν υπό καθεστώς mini lockdown.

Lockdown: Πού ισχύει σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας – Οι περιοχές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως Καβάλα, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα μπαίνουν σε κατάσταση lockdown, ενώ τα μέτρα σε Ευρυτανία και Αργολίδα, παρατείνονται.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζουν αρκετές περιοχές όπως η Πιερία, Ημαθία, η Πέλλα, η Ευρυτανία η Αργολίδα και η Ηλεία.

Lockdown: Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.