LogInItaly: Ένα πρωτοπόρο διαδικτυακό αφιέρωμα με δράσεις από διάφορους τομείς του ιταλικού πολιτισμού

Ξεκινάει από σήμερα στην Ελλάδα το LogInItaly, ένα πρωτοπόρο διαδικτυακό αφιέρωμα με δράσεις από διάφορους τομείς του ιταλικού πολιτισμού που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Από τις 22 Ιανουαρίου και έως τις 16 Απριλίου 2021 το ελληνικό κοινό και οι ιταλοί που βρίσκονται στην Ελλάδα θα μπορούν να επισκέπτονται μια online πλατφόρμα που κατασκευάστηκε με σκοπό να προσφέρει μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα ανανεώνονται συνεχώς. Από τον κινηματογράφο έως την μουσική, από το design ως την μόδα, από το θέατρο έως την επιστήμη, από την οινογνωσία και την γαστρονομία ως την τέχνη και την λογοτεχνία, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ακολουθεί διάφορες διαδρομές για να γνωρίσει και να εμβαθύνει τις πολύπλευρες εκφάνσεις του ιταλικού πολιτισμού.

Φέτος για τα 700 χρόνια από τον θάνατο του Δάντη (DanteAlighieri), προβλέπεται και ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μεγαλύτερο Ποιητή της Ιταλίας  με διαλέξεις, ομιλίες και μουσικές παραστάσεις όλες εμπνευσμένες από την Θεία Κωμωδία.

700 χρόνια από τον θάνατο του Δάντη το LogInItaly πραγματοποιεί αφιέρωμα στον Μεγαλύτερο Ποιητή της Ιταλίας.

 

Την τιμητική του θα έχει ακόμη μια φορά ο ιταλικός κινηματογράφος, ο τόσο γνώριμος και αγαπητός στο ελληνικό κοινό, με δύο αφιερώματα: το πρώτο στα μεγάλα κλασικά έργα ενώ το δεύτερο θα εστιάζει στους νέους δημιουργούς, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει εκτενέστερα το ιταλικό σινεμά.

Ο ιταλικός κινηματογράφος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό. Έτσι θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα όχι μόνο στα μεγάλα κλασικά έργα, αλλά και στους νέους δημιουργούς.

 

Δεν θα λείψουν, τέλος, αφιερώματα στο ιταλικό θέατρο και στους πιο διάσημους εκπροσώπους του, καθώς και  video εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα και από τις εξαιρετικές γαστρονομικές και οινολογικές προτάσεις της Ιταλίας.

Ιδιαίτερα σημαντικά θα είναι και τα αφιερώματα του LogInItaly στο ιταλικό θέατρο και τους πιο διάσημους εκπροσώπους του. Vittorio Gassman, Anna Magnani, Toto, Claudia Cardinale και πολλοί άλλοι.

 

Η πρωτοβουλία αυτή γεννήθηκε με στόχο να συνεχίσει η διάδοση του ιταλικού πολιτισμού και η γνωριμία μαζί του, σε μια περίοδο με έντονη την επιρροή της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης, που αναπόφευκτα περιορίζει την δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μέσω του LogInItaly η Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας στοιχηματίζουν στο ψηφιακό περιεχόμενο και, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες πλατφόρμες, προσεγγίζουν ένα ευρύ κοινό μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις μήνες.

Η πρόσβαση σε όλες τις δράσεις θα είναι δυνατή, κατόπιν εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα (https://iicateneonline.gr/), με βάση το ημερολόγιο πρόγραμμα ανάρτησης του περιεχομένου.

Το LogInItaly, που πραγματοποιείται χάρη στην σύμπραξη και του Πολιτιστικού Συλλόγου A.I.A.L. της Λέρου, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “TempoForte Italia-Ελλάδα”, που η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα  προωθεί από το 2017 με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, με σκοπό να συμβάλλει στην καλύτερη διαμόρφωση και αξιοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στον πολιτιστικό τομέα αλλά και για να υποστηρίξει και να προβάλλει τις πολλές δράσεις που υλοποιούν στο χώρο του πολιτισμού δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς των δύο χωρών.