«Λουκέτο» σε τρία ειδικά σχολεία του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη – Να μη «μοιραστούν» τα παιδιά σε άλλα σχολεία για τέσσερις μήνες ζητούν οι γονείς

Αποφασισμένοι να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από την εκπαιδευτική διαδικασία εμφανίζονται αρκετοί από τους γονείς των μαθητών του πρώην ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου αυτισμού, καθώς και του 2ου ΕΕΕΕΚ του Δήμου Πυλαίας–Χορτιάτη, μέχρι να αρχίσει η λειτουργία των σχολείων στις νέες εγκαταστάσεις, κάτι που απαιτεί τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες κρίθηκαν ακατάλληλες και οι μαθητές θα πρέπει να διαμοιραστούν σε άλλα ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης μέχρι να είναι έτοιμα τα κτήρια, που θα γίνει η μετεγκατάστασή των σχολείων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το 2ο ΕΕΕΕΚ θα μεταφερθεί σε ακίνητο που θα μισθώσει ο δήμος Θέρμης, το δημοτικό αυτισμού στο πρώην 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς και το Νηπιαγωγείο Αυτισμού σε σχολείο στην Κερασιά, στον δήμο Θερμαϊκού.

Οι γονείς των μαθητών ζητούν να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις προκειμένου να παραμείνουν οι μαθητές στο ίδιο σχολείο μέχρι την οριστική μετεγκατάσταση.