Λούτσα: Η «ταυτότητα» των θυμάτων της στυγερής εκτέλεσης και η σχέση τους με διαβόητο μαφιόζο

Κάτω από κάμερες ασφαλείας μαφιόζικες εν ψυχρώ εκτελέσεις, κινήσεις στο σκοτάδι και αμέσως μετά σκηνές πανικού.

Αδίστακτοι ακόμα και μέρα – μεσημέρι. Σκληροί και αιμοβόροι τόσο στη χώρα τους όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αυτές οι εικόνες που μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τουρκικά ΜΜΕ, πλαισιώνουν τις εξελίξεις στο έγκλημα της Λούτσας και εξηγούν όπως φαίνεται, γιατί οι 6 Τούρκοι που σκοτώθηκαν μπήκαν στο στόχαστρο του εκτελεστή τους.

Οι νέες μαρτυρίες στο Live News για την πιο πολύνεκρη φονική επίθεση οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα, η πορεία της αστυνομικής έρευνας με τα μηνύματα που βρέθηκαν στα κινητά των θυμάτων να αναλύονται με προσοχή και ο ρόλος του μοναδικού ατόμου που έχει συλληφθεί για την ώρα, προκαλούν αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός συνόρων.

Οι 6 άντρες που δολοφονήθηκαν στη Λούτσα ανήκαν όπως αποκαλύπτεται στη συμμορία του Τούρκου αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν, με εμπλοκή σε δεκάδες δολοφονίες και ανοιχτούς λογαριασμούς τόσο με τις Αρχές όσο και με αντίπαλες συμμορίες για την πρωτοκαθεδρία στη διακίνηση ναρκωτικών.

Το συμβόλαιο θανάτου για τους 6 φαίνεται ότι σφραγίστηκε πριν από λίγους μήνες, μετά τη δολοφονία ηγετικού στελέχους αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης στο Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Η ομάδα του Μπαρίς Μπογιούν στοχοποιήθηκε και όπως φαίνεται τα μέλη της βρίσκονταν υπό διαρκή παρακολούθηση.

Αυτή η ανάρτηση στο διαδίκτυο λίγες ώρες μετά την εξαπλή δολοφονία στη Λούτσα βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο μικροσκόπιο. Ένα κόκκινο Χ μπροστά από κάθε έναν από τους νεκρούς και γραμμένο στα τουρκικά το «πήραμε την εκδίκησή μας», με Τούρκους και Έλληνες αστυνομικούς να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, για να ξεδιαλύνουν τα θολά σημεία στο παζλ της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Ο εκτελεστής και η ομάδα του εγκλώβισαν τους 6 άντρες στη Λούτσα με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή.

Οι εικόνες στο σημείο λίγα δευτερόλεπτα μετά, πάγωσαν τους αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή, πολλοί από τους οποίους δέχτηκαν ερωτήσεις από αστυνομικούς.

Ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δυο ώρες μετά το μαφιόζικο χτύπημα, φέρεται να είχε ρόλο τσιλιαδόρου στο χτύπημα. Όπως τόνιζαν από χθες ανεξάρτητοι αναλυτές στο Live News, κατά τη διάρκεια του εγκλήματος ανοίγει πυρ ένα άτομο, αλλά κοντά του υπήρχε μια ολόκληρη ομάδα υποστήριξης. Ένας από αυτούς είναι πολύ πιθανό να ήταν και ο άντρας που έχουν ήδη στα χέρια τους οι αστυνομικοί.

Πόλεμος μαφιόζων με νεκρούς και τραυματίες

Οι 6 Τούρκοι που έπεσαν νεκροί στη Λούτσα φαίνεται ότι πλήρωσαν την ένταξή τους στο δίκτυο του Μπαρίς Μπογιούν, ενός Τούρκου αρχιμαφιόζου που βρέθηκε στο επίκεντρο το 2021 όταν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Μαυροβούνιου εμπόρου ναρκωτικών Γιόβαν Βούκοτιτς.

Ακολούθησαν αιματηρά χτυπήματα στην Τουρκία και όχι μόνο, με τις εικόνες από τις κινήσεις μελών της ομάδας του να κόβουν την ανάσα. Πληρωμένοι εκτελεστές που έφευγαν ότι ήταν σίγουροι πως έχουν σκοτώσει, με κράνη και γάντια για να μην αφήσουν ίχνη που θα μπορούσαν να προδώσουν τις ταυτότητές τους.

Ένας από τους 6 νεκρούς είχε διαφύγει πριν από λίγους μήνες από τις τουρκικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη και κατάφερε να περάσει στην Ελλάδα. Στην Αττική έσμιξε με άλλους 5 σκληρούς ποινικούς της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Μπορίς Μπογιούν φέρεται να παραμένει στην Ιταλία και να κρύβεται για να αποφύγει την έκδοσή του στην Τουρκία, με τον πόλεμο άναμεσα στην εγκληματική οργάνωση που διευθύνει και άλλες εξίσου σκληρές στην Ευρώπη να συνεχίζεται κ τις χώρες που έχουν μπει σε αυτό τον σκοτεινό κύκλο του αίματος να αυξάνονται.

Το άγριο φονικό στη Λούτσα βρίσκεται διαρκώς στο μικροσκόπιο των Αρχών που περιμένουν μέσα στις επόμενες μέρες νέα στοιχεία που αναμένεται να συμπληρώσουν επιπλέον κομμάτια στο παζλ των δραματικών γεγονότων.