Λοβέρδος: «Ο Άδωνις είναι ο μικρός μου αδερφός» (video)

: Ο πρώην Υπουργός, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, κ.Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του Grtimes.gr.

Ανδρέας Λοβέρδος – Άδωνις Γεωργιάδης: Για την γνωριμία του με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και το αν εξακολουθούν να έχουν φιλικές σχέσεις και χρόνο για τένις, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι τον θεωρεί «τον μικρό του αδελφό».

Έχοντας συμπληρώσει 19 χρόνια ως βουλευτής, διατελώντας υπουργός Παιδείας, Υγείας, Εργασίας αλλά και Υφυπουργός Εξωτερικών, εξακολουθεί να είναι πανεπιστημιακός και κυρίως να ασκεί μάχιμη δικηγορία, απαντά στο πώς βλέπει ο ίδιος να εξελίσσεται η υπόθεση Novartis.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος περιγράφει που βρισκόταν τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση, αλλά και για ποιους λόγους η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την χρησιμοποίησε.

«Ο στόχος τους δεν ήταν μόνο ο αποπροσανατολισμός, ήταν να καταστρέψουν την αντιπολίτευση, να χτυπήσουν τη ραχοκοκαλιά των κομμάτων», λέει ο πρώην υπουργός και αποκαλύπτει ότι η Novartis έρχεται δευτερότριτη, καθώς όπως τονίζει υπάρχει ένα παραδικαστικό σύστημα από το οποίο θα εκπλαγούμε όταν ακούσουμε στην επιτροπή ποινικής προανακριτικής εξέτασης της Βουλής που αλλού έχει εμπλοκές. Μάλιστα ο κ.Λοβέρδος αφηγείται με ποιον τρόπο ανακάλυψε τι περισσότερο κρύβεται σε αυτό το σύστημα, υπογραμμίζει ότι είναι δικηγόρος του εαυτού του και αμφισβητεί την επιλογή του κ.Παπαγγελόπουλου και της κ.Τουλουπάκη να προσλάβουν δικηγόρους, «δύο εισαγγελείς χρειάζονται δικηγόρο; Ποιος ξέρει καλύτερα τα δικονομικοποινικά από τους εισαγγελείς;»

Μάλιστα, ο έμπειρος δικηγόρος απαντά ευθέως στο ερώτημα αν φοβάται ότι μπορεί να είναι το μοναδικό τελικά εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης Novartis λέγοντας χαρακτηριστικά, «εγώ είμαι ο Ανδρέας Λοβέρδος που δεν θα γίνει ποτέ θύμα. Δεν φοβάμαι τίποτα, αυτοί να φοβούνται».

Ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ προς το τέλος Νοεμβρίου, ξεκαθαρίζει ότι όποιος θέσει θέμα ηγεσίας «δεν πατάει γερά… και από πλευράς λογικής» σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή το τρίτο πολιτικό κόμμα της χώρας μετά τις τελευταίες εκλογές «δεν δικαιούται να προσπαθήσει να κατατάξει στην ημερήσια διάταξη της χώρας δικά του θέματα» και απαριθμεί τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να τεθούν, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος, ο εκλογικός νόμος, η ψήφος των αποδήμων, ο προϋπολογισμός του 2020, το μεταναστευτικό, η ασφάλεια αλλά και η προανακριτική επιτροπή.

Επίσης, ο ίδιος επισημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ένα κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας και του πολιτικού κέντρου, «τα αριστερά και τα δεξιά να τα αφήσει για άλλους» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Μάλιστα, σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται το κόμμα για ήπια αντιπολίτευση απέναντι στην διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αντίθεση με εκείνη που ασκούσε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Λοβέρδος λέει ότι «είναι σοβαρή.

Του ΣΥΡΙΖΑ είναι σκληρή αλλά αλλού για αλλού. Είναι σαν να μην καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πριν από λίγες εβδομάδες έχασε τις εκλογές, φωνάζει λες και είμαστε σε προεκλογική περίοδο και φωνάζει ενώ βλέπει ότι ο κόσμος δεν τον ακούει και του μειώνει τα ποσοστά. Είναι λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός, για αυτό και δεν με αφορά ούτε ως σύμμαχος στην αντιπολίτευση. Η δική μας αντιπολίτευση πρέπει να είναι σοβαρή, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σοσιαλδημοκρατικών προδιαγραφών…».

Έχοντας το αίσθημα δικαίου, ο κ.Λοβέρδος παραδέχεται ότι δεν μπορεί να παραβλέψει και «μερικά καλά που έχει αυτή η κυβέρνηση…και σε θετικά της βήματα που τα έχουμε ψηφίσει. Αλλά επίσης σε μια αντιπολίτευση που κάναμε σε καλές προσπάθειες που είχαν κακές επιλογές μεθόδου. Όπως το επιτελικό κράτος που έκαναν είναι εγκληματικό…», λέει και εξηγεί τους λόγους.

Τέλος, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αφηγείται πώς γνωρίστηκαν με τον νυν υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη αν εξακολουθούν να έχουν φιλικές σχέσεις και χρόνο για τένις, «τον θεωρώ τον μικρό μου αδελφό…» λέει μεταξύ άλλων, ενώ απαντά και στο αν αυτά τα 19 χρόνια ως βουλευτής υπήρξαν στιγμές που έχει μετανιώσει για την ενασχόλησή του με την πολιτική.

-Ad-