Λοβέρδος: «Πίστεψαν ότι θα μας καταστρέψουν αλλά τώρα θα δώσουν λόγο»

Την ενεργή στήριξη εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ της προανακριτικής επιτροπής για τo πολιτικό σκέλος της υπόθεσης Novartis λίγες ημέρες πριν τη συζήτηση της σχετικής πρότασης της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής, προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι είναι απολύτως αντίθετη με την παραγγελία του ανακριτή καθώς όπως είπε δεν υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και διότι δεν υπάρχει καμία βάση νομιμότητας.

Επανέλαβε ότι υπόθεση αποτελεί πολιτική σκευωρία που γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της δεξιάς την οποία όμως καρπώθηκε στήριξε και συντήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προανήγγειλε ότι το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει την πρόταση της ΝΔ ώστε να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της σκοτεινής υπόθεσης.

Έντονα φορτισμένος ήταν στην τοποθέτηση του ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον οποίο ζητείται για δεύτερη φορά η άρση της ασυλίας του για την υπόθεση Novartis.

O βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι έχει ζητήσει ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του ώστε να συντρίψει τους σκευωρούς του με ίδια όπλα που διαθέτουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.

Φρόντισε ωστόσο να διαχωρίσει από την υπόθεση τον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι να τον φωτογραφίζει.

«Είναι βέβαιο ότι επωφελήθηκε πολιτικά αλλά για να αποδώσεις ηθική αυτουργία πρέπει να υπάρχουν στοιχεία διαφορετικά το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει», είπε αν και όπως σημείωσε «είναι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός που επιδιώκει να εμπλακεί ώστε να σχηματίσει ατζέντα».

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για άγριο ρασπουτινικό κύκλωμα που ήταν εις γνώση του Μέγαρου Μαξίμου.

Επικαλέστηκε τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου έξω από το Μαξίμου υπενθυμίζοντας ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είχε μιλήσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο και καλούσε τα πολιτικά κόμματα να προχωρήσουν σε αυτοκάθαρση.

«Πίστεψαν ότι θα μας καταστρέψουν αλλά τώρα θα δώσουν λόγο. Ζούμε το τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν» δήλωσε και απέδωσε ευθέως στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι η αποκάλυψη της πλεκτάνης από μέρος του δεν γίνεται για λόγους ρεβανσισμού, αλλά για να μην ξαναγίνουν αυτά που έγιναν.

«Η τιμωρία των ενόχων θα λειτουργήσει αποτρεπτικά ώστε να μην γίνουν στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες», κατέληξε.​