Λύτρας για 12χρονη: Η μάνα είπε 100 φορές ότι απέτυχε ως μητέρα – Δεν σημαίνει πως την εξέδιδε

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος υπερασπίστηκε τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, μίλησε για την αθώωση της γυναίκας και επεσήμανε ότι η κατηγορία για την κακοποίηση του παιδιού της δεν υποστηρίχθηκε από κανένα απολύτως στοιχείο.

«Η μητέρα πήγε από την πρώτη στιγμή να καταγγείλει τον βιαστή του παιδιού της και να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα, αλλά βρέθηκε να προφυλακίζεται χωρίς κανένα στοιχείο και μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, προκύπτει πως ήταν άδικη η προφυλάκιση», είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή «Tlive».

Έπεται, τόνισε πως η γυναίκα υπέπεσε σε αρκετά λάθη στην ανατροφή του παιδιού της, κάτι που παραδέχτηκε πάρα πολλές φορές στη δίκη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως εξέδιδε το ίδιο το παιδί της ή συμμετείχε σε εγκληματικές ενέργειες.

«Η μητέρα ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως είναι καλή μητέρα. Προφανώς, έκανε λάθη στην ανατροφή του παιδιού της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμμετείχε σε εγκληματικές ενέργειες», είπε και πρόσθεσε «“σαν μητέρα απέτυχα”. Το είπε 100 φορές στο δικαστήριο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εξέδιδε το παιδί της».

«Δεν θα διεκδικήσει αποζημίωση από το κράτος»
Ο Απόστολος Λύτρας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη στιγμή που το δικαστήριο αθώωσε τη μητέρα και ανέφερε πως θα αποφυλακιστεί τη Δευτέρα. Επίσης, σημείωσε ότι δεν θα διεκδικήσει αποζημίωση από το κράτος για τον χρόνο που έμεινε άδικα στη φυλακή.

«Έβαλε τα κλάματα, συγκινήθηκε, έτρεξε και μας πήρε αγκαλιά. Σε μια διακοπή μπήκαν μέσα τα δύο παιδιά της, την αγκάλιασαν και έκλαιγαν. Μίλησε στο τηλέφωνο με τη 12χρονη, που την περιμένει από την πρώτη στιγμή να γυρίσει πίσω», δήλωσε στην εκπομπή του Alpha.

«Τη Δευτέρα θα είναι εκτός φυλακής και θα επιστρέψει στο σπίτι της. Εκτός, αν η διαδικασία συνεχιστεί τη Δευτέρα. Τότε, θα βγει την Τρίτη», είπε και πρόσθεσε πως «δεν θα διεκδικήσει αποζημίωση από το κράτος για την προφυλάκισή της. Το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι να σμίξει ξανά με τα παιδιά της».