Israeli Iron Dome air defense system fires to intercept a rocket fired from the Gaza Strip, in Ashkelon, Israel, Saturday, Oct. 14, 2023. (AP Photo/Tsafrir Abayov)

Μ. Ανατολή: Κλιμακώνει από στεριά και αέρα το Ισραήλ, παρά τις φωνές της Δύσης για κατάπαυση – Όπλα ακριβείας επιστρατεύει η Χεζμπολάχ

Ενα τεράστιο χτύπημα και μία στρατηγική ήττα για τη Χαμάς, που μένει μετά τη Χεζμπολάχ, και αυτή, χωρίς ηγέτη, αποτελεί η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ. Ο ενορχηστρωτής της 7ης Οκτωβρίου έπεσε νεκρός από πυρά 20χρονου χειριστή άρματος μάχης.

Το βίντεο από drone που κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του «θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την αντίσταση» διαμήνυσε το Ιράν, απορρίπτοντας, όπως και η Χαμάς, το μήνυμα Νετανιάχου για αρχή του τέλους του πολέμου στη Γάζα και ευκαιρία για την επιστροφή των ομήρων. Ο Ισραηλινός Στρατός ήδη ενισχύει τις δυνάμεις του στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα αλλά και στο βόρειο μέτωπο κατά της Χεζμπολάχ, ενώ ο Πρόεδρος Μπάιντεν πιέζει το Ισραήλ να αναζητήσει το μονοπάτι για την ειρήνη.

Oι IDF κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους – Η Χεζμπολάχ αλλάζει επίπεδο στις επιθέσεις της

Οι ισραηλινές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους τόσο στο βορρά όσο και στο νότο, δηλαδή στη Γάζα. Σε ανακοίνωσή τους σχετικά με την Λωρίδα της Γάζας οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν οι περιοχές που θεωρούνταν προπύργια της Χαμάς, όπως η Τζαμπάλια, η Μπέιτ Χανούν και η Μπέιτ Λαχία, αν και είχαν ελεγχθεί, προκύπτει οι μαχητές της Χαμάς παραμένουν εκεί.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι αλλάζει επίπεδο στις επιθέσεις της, ποσπαθώντας να χρησιμοποιήσει ό, τι πιο προηγμένο έχει, ακόμα και κατευθυνόμενους πυραύλους κατά των δυνάμεων του Ισραήλ αλλά και κατά στρατιωτικών βάσεων. Πιθανολογείται ότι η οργάνωση θα κάνει χρήση πυραύλων Almas, προερχόμενοι από σχεδιασμό του Ιράν. Στο ίδιο παζλ, θα τοποθετηθούν και παλαιότερης γενιάς πύραυλοι οι οποίοι όμως έχουν «πριμοδοτηθεί» με σύστημα κατεύθυνσης.

Ο απεσταλμένος του ΕΡΤNews, Γιώργος Σιδέρης γνωστοποίησε μάλιστα ότι το μεσημέρι δόθηκε εντολή για ενεργοποίηση ακόμη μιας ταξιαρχίας εφέδρων. Αποτελεί την 7η ταξαρχία, η οποία πρόκειται να ασχοληθεί με το μέτωπο του Βορρά, γεγονός που σηματοδοτεί ότι το Ισραήλ στέλνει το εξής μήνυμα στη Χεζμπολάχ: Οι χερσαίες δυνάμεις ήρθαν για να μείνουν και να δημιουργήσουν αυτό το οποίο έχουν δηλώσει από την αρχή, δηλαδή την περίμετρο ασφαλείας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Έως 1.200 ευρώ φέτος το επίδομα θέρμανσης – Το bonus για όσους επιλέξουν ρεύμα αντί για πετρέλαιο
18 Οκτωβρίου, 2024
«Προσπάθησα να αποφύγω όχημα που μπήκε αντίθετα» – Σοκαρισμένοι μαθητές και καθηγητές από την ανατροπή λεωφορείου στα Καλάβρυτα
18 Οκτωβρίου, 2024
Κυψέλη: Εντοπίστηκε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι – Συνελήφθησαν 2 άτομα
18 Οκτωβρίου, 2024
Εκβιασμός «μέχρι θανάτου» 12χρονης και του πατέρα της στο διαδίκτυο: Στο εδώλιο 16χρονος Βρετανός
18 Οκτωβρίου, 2024
Δικυκλιστής βρήκε τραγικό θάνατο στο Ρέθυμνο – Συγκρούστηκε με βαρύ όχημα
18 Οκτωβρίου, 2024
Σε έξαρση τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα Χανιά: Έφτασαν τα 126 σε λίγες μέρες – 59 το τελευταίο 24ώρο
18 Οκτωβρίου, 2024
«Καλύτερα να πέθαινα εγώ», λέει ο 84χρονος που χτύπησε θανάσιμα με το αγροτικό τον 47χρονο χειρουργό στη Λαμία
18 Οκτωβρίου, 2024
Μ. Ανατολή: Κλιμακώνει από στεριά και αέρα το Ισραήλ, παρά τις φωνές της Δύσης για κατάπαυση – Όπλα ακριβείας επιστρατεύει η Χεζμπολάχ
18 Οκτωβρίου, 2024
Unicef: Η Γάζα είναι «κόλαση επί της γης» – Σχεδόν 40 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στον θύλακα
18 Οκτωβρίου, 2024
Κακουργηματική δίωξη για πρώτη φορά σε 16χρονο για τον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου στην Κρήτη – Του έσπασε δόντι
18 Οκτωβρίου, 2024