Μ. Γιαννακού: «Οι πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμιά δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας»

Σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννακού οι πρώην Πρωθυπουργοί δεν πρέπει να γίνονται Πρόεδροι της Δημοκρατίας.

«Πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμιά δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας» είπε η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ.

«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμιά δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας», δήλωσε η πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας πρώην πρωθυπουργός δεν διεκδίκησε Προεδρία της Δημοκρατίας σε καμία χώρα της Ευρώπης. Και θα σας πω ποιος είναι ο λόγος. Το σύστημά μας είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Ο πρωθυπουργός είναι το πανίσχυρο πρόσωπο. Είναι δυνατόν από το “πανίσχυρο πρόσωπο” να θέλει μετά να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς αρμοδιότητες;» (ΕΡΤ, εκπομπή «Απευθείας»).

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές μπορεί να ήταν η συζήτηση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την Προεδρία, του Κώστα Σημίτη, αλλά ο πραγματικός αποδέκτης του μηνύματος – όπως όλοι εκτιμούν – ήταν ο κ. Σαμαράς, αφού αυτός είναι ο πρώην πρωθυπουργός που εμφανιζόταν να επιθυμεί τη θέση διακαώς.

Τέλος η κ. Γιαννάκου δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα της ανανέωσης τη θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, ωστόσο εκφράστηκε θετικά για τον σημερινό Πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι «έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, προσέφερε υπηρεσίες και ιδιαίτερα στην περίοδο του 2015».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συντάξεις: Κακά μαντάτα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Κακά μαντάτα αν έχετε τόση σύνταξη
3 Φεβρουαρίου, 2025
Ποινική δίωξη στον Χρήστο Μάστορα: Στον εισαγγελέα με χειροπέδες, καπέλο και μάσκα
3 Φεβρουαρίου, 2025
Κάρυστος: Απολογείται ο 65χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Αρνείται τις κατηγορίες
3 Φεβρουαρίου, 2025
«Αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων» – Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο
3 Φεβρουαρίου, 2025
Επιστολή Σ. Φάμελλου στον Πρόεδρο της Βουλής: Να γίνει άμεσα η προ ημερησίας για το έγκλημα στα Τέμπη
3 Φεβρουαρίου, 2025
Π. Μαρινάκης: Συνεδριάζει η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου – Οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών
3 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Σε ψυχιατρική κλινική ο 35χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 77χρονου στη Μηχανιώνα
3 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στη Σαντορίνη: «Πιθανότατα έχουμε προσεισμική ακολουθία, προσοχή στις ακτές για περίπτωση τσουνάμι» λέει ο Άκης Τσελέντης
3 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: «Δεν είμαι σίγουρος αν μου έδωσαν το παιδί μου» λέει ο Παύλος Ασλανίδης
3 Φεβρουαρίου, 2025
Παλαιό Φάληρο: Απορριμματοφόρο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα πεζό
3 Φεβρουαρίου, 2025