Μ. Κάτσης στο newsique: Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

Σε επικοινωνία του με το Newsique.gr, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, επισημαίνει πως η παράδοση της ενέργειας σε ιδιώτες θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

«Οι κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο της ενέργειας αποκαλύπτουν το πραγματικό στρατηγικό της σχέδιο, που δεν είναι η διάσωση των ενεργειακών επιχειρήσεων, αλλά η εκποίησή τους» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, μιλώντας στο newsique.gr.

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «καταργεί με αντισυνταγματικό τρόπο την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας στη ΔΕΗ, ανοίγοντας το δρόμο για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ εργαζομένων με μισθούς 650 ευρώ, στο όνομα του κινδύνου οικονομικής κατάρρευσης. Την ίδια στιγμή καταργεί το ανώτατο όριο αμοιβής στελεχών και ξεπουλά τα δίκτυα φυσικού αερίου δίνοντας σε ιδιώτες το 65% της ΔΕΠΑ, δημιουργώντας ένα μονοπώλιο ιδιωτών, χωρίς καμία δέσμευση για συγκράτηση τιμολογίων, επέκταση δικτύου στην περιφέρεια και προστασία εργαζομένων».

«Η παράδοση της ενέργειας σε ιδιώτες θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και την πρόσβαση όλων των πολιτών στο αγαθό της ενέργειας» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.