Μ. Κάτσης στο newsique: Το κουκούλωμα και οι αρμοί των «νομίμων ιδιοκτητών της εξουσίας»

Τα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες μέρες στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis και τις θεσμικές ακροβασίες με ευθύνη της κυβέρνησης, αποτελούν μνημείο πολιτικής υποκρισίας αλλά και κυνισμού που απειλεί ευθέως την ίδια τη Δημοκρατία.

Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί την εκλογική της νίκη ως λευκή επιταγή για να λέει και να κάνει ό,τι θέλει στη χώρα. Ισχυρίζεται πως όλα κριθήκαν στις εκλογές, ακόμη και οι ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις διεθνούς επιπέδου, όπως η Novartis. Σκευωρία λοιπόν, ο λαός ψήφισε και ποιος ενδιαφέρεται για το κράτος δικαίου. Η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής του κουκουλώματος του σκανδάλου συμπεριφέρεται στην πραγματικότητα ως ρούχο: Το γυρνούν ανάποδα και το κρεμάνε καθαρό στα μανταλάκια της κοινής γνώμης, να στεγνώσει στον αίθριο καιρό των ΜΜΕ.

Παρακάμπτουν και τρομοκρατούν τη δικαιοσύνη, παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους για την προστασία μαρτύρων, αλώνουν τους θεσμούς και το κράτος. Με λίγα λόγια l’etat c’est moi. Οι «αρμοί της εξουσίας» είναι εδώ και όποιος επιθυμεί να τους ξηλώσει και να επιβάλει τη διαφάνεια, απειλείται με ισόβια.

Ας τολμήσουν.

Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής