Μ. Κριθαρίδης: «Η ανεργία καλπάζει. Σκληρό το μέλλον του κόσμου της εργασίας»

Η ανεργία καλπάζει και το μέλλον του κόσμου της εργασίας προδιαγράφεται εξαιρετικά σκληρό στα πλαίσια ενός 5ου μνημονίου και των ιδεοληψιών κυβέρνησης-επιτροπής Πισσαρίδη, όπως τονίζει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης. «Η απάντηση πρέπει να δοθεί μαζικά από εργαζόμενους και ανέργους με ενότητα και αγώνα», προσθέτει.

Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρεται στα στοιχεία για την ανεργία υποστηρίζοντας ότι «καλπάζει, όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία του Ιουλίου, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ με 7ψήφιο αριθμό ανέργων Ιούλιο μήνα μεγαλύτερο και από το καλοκαίρι του ζοφερού μνημονιακού 2013, όταν σημειώθηκε η χειρότερη επίδοση με το ποσοστό ανεργίας να φτάνει το 28% εκείνη τη χρονιά».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι «την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προωθεί την περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, την εργασιακή επισφάλεια, την εκ περιτροπής εργασία και την αναστολή των συμβάσεων εργασίας».

«Οι μηχανισμοί ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας έχουν υποβαθμιστεί πλήρως μετά από δέκα χρόνια μνημονιακών πολιτικών, ενώ οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες», σύμφωνα με τον κ. Κριθαρίδη.