Μ. Βαρβιτσιώτης: «Τα κλειστά κέντρα είναι η μοναδική λύση»

Mοναδική λύση για να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές είναι τα κλειστά κέντρα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα της επίταξης εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη κόπωση που εκφράζουν οι κάτοικοι των νησιών, αλλά αυτή είναι η μοναδική λύση.

«Ζητάμε χρόνο, ώστε να φανεί πώς λειτουργεί η καινούργια διαδικασία ασύλου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, δε μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα. Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες», προσέθεσε στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι και οι Ευρωπαίοι ομόλογοι μας αναγνωρίζουν ότι η Τουρκία αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

Έχοντας συνηθίσει την ένταση με την Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται διπλωματικά, παραμένοντας σε μια κατάσταση αυξημένης κινητικότητας και πολλαπλασιάζοντας τις επαφές της στην Ευρώπη, αλλά και ανά τον κόσμο, σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.