Μάχη για τρίτη ημέρα στην Κορινθία: Πνέουν δυνατοί άνεμοι – Έγιναν στάχτη 50.000 στρέμματα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για τρίτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές στην πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Η λαίλαπα έκαψε 50.000 στρέμματα στον δήμο Ξυλοκάστρου.

Σήμερα, δύο είναι τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να καίνε, το ένα στο χωριό Σοφιανά και το άλλο στο χωριό Ζάχολη, με τη φωτιά τώρα να κινείται δυτικά.

Οι φλόγες της φωτιάς, που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, την περασμένη Κυριακή (28.09.24), έφτασαν μέχρι την παραλία στο Δερβένι, χθες το βράδυ (30.09.24), με απόκοσμες εικόνες να καταγράφουν την πύρινη λαίλαπα να «καταδιώκει» την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού πραγματοποιούν τα εναέρια μέσα, ενώ ισχυρές παραμένουν και οι επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ανακόψουν τις πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες. Ωστόσο, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Λίγο μετά τις 7:00 το πρωί, μάλιστα, οι κάτοικοι στα Σοφιανά έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ρέθι.

Από νωρίς το πρωί, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών, της Κορινθίας.

Η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο σημείο επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος συνδράμουν οκτώ εναέρια μέσα και συγκεκριμένα πέντε ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μέση Ανατολή: «Το Ιράν ετοιμάζει πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ»
1 Οκτωβρίου, 2024
Κώστας Αρβανίτης: Σταματήστε τον πόλεμο
1 Οκτωβρίου, 2024
Νίκος Xαρδαλιάς: Ολοκληρώσαμε τον καθαρισμό σε 11,5 χλμ. ρεμάτων του νότιου Τομέα
1 Οκτωβρίου, 2024
Στη φυλακή δέκα άτομα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
1 Οκτωβρίου, 2024
Χρηστίδης: Πολλοί πυροσβέστες που αγωνίζονται να σβήσουν τη φωτιά της Κορίνθου θα μείνουν άνεργοι σε λίγες εβδομάδες
1 Οκτωβρίου, 2024
Στο 3% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα
1 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη οδηγός σχολικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα – Του είχε αφαιρεθεί πριν 15 ημέρες
1 Οκτωβρίου, 2024
Μάχη για τρίτη ημέρα στην Κορινθία: Πνέουν δυνατοί άνεμοι – Έγιναν στάχτη 50.000 στρέμματα
1 Οκτωβρίου, 2024
Β. Κικίλιας για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία – Σε Σοφιανά, Σπατανέϊκα, Ψαθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος τα κύρια προβλήματα
1 Οκτωβρίου, 2024
Ιωάννινα: Αυτοπυρπολήθηκε 44χρονη γυναίκα – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
1 Οκτωβρίου, 2024