Μάχη με τις φλόγες στη Μεγαλόπολη -Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Χωρέμη

Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και στη Μεγαλόπολη, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά πέρασε γρήγορα στον οικισμό Χωρέμη και έκαψε σπίτια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μάχη με τις φλόγες στη Μεγαλόπολη -Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Χωρέμη

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Χρήστο Λαμπρόπουλο σημείωσε, ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Χωρέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα». Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Μάχη με τις φλόγες στη Μεγαλόπολη -Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Χωρέμη

Λίγο αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, χτύπησε το 112 στην περιοχή με το μήνυμα να αναφέρει «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή». Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ήδη τα χωριά, Απιδίτσα και Χωρέμη έχουν εκκενωθεί προς Βελιγοστή και Μεγαλόπολη ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στις λιγνιτικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Πτωχός, με τον δήμαρχο προεδρεύουν σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό των δυνάμεων, ώστε τα μηχανήματα έργου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.