«Μάχη» στη Βουλή για τα επεισόδια στα νησιά

Η κατάσταση στα νησιά είναι έκρυθμη με το προσφυγικό και το ίδιο συμβαίνει και στη βουλή.

Κατά την συζήτηση γοα το ασφαλιστικό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακροδεξιά ρητορική και έλλειψη ανθρωπισμού.

Αφού αναφέρθηκε σε ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο του 2017 για τη στάση της τότε κυβέρνησης, στηλίτευσε τη λογική των επιτάξεων και σχολίασε δηκτικά:

«Βάζετε τον Πέτσα να λέει ότι επειδή έχουμε ιούς πρέπει να κάνουμε κλειστά κέντρα γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Αυτά είναι απαράδεκτα».

Για ανετοιμότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχουν το θάρρος να πουν πώς θέλουν να το πάνε». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση με τα ΜΑΤ στα νησιά.

Την άμεση απόσυτση των ΜΑΤ ζήτησε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, λέγοντας ότι αυτό που γίνεται στα νησιά θυμίζει «πολεμική επιχείρηση και ασκήσεις κατοχής», ενώ την πολιτική της κυβέρνησης κατήγγειλε κι ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση.

«Δίνετε επιδόματα στους μετανάστες και ξύλο στους Έλληνες», είπε.

Για ωμή και απρόσμενη βία έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης.

«Οι περισσότεροι που δέρνετε είναι δικοί σας ψηφοφόροι, αν συνεχίσετε να τους δέρνετε τελικά θα γίνουν δικοί μας ψηφοφόροι», είπε.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ανευθυνότητα και ιδεολογικές εμμονές που δημιούργησαν μπάχαλο στα νησιά.

«Δεν απορροφήσατε κονδύλια και αφήσατε 70.000 αιτήσεις κάβα για τους επόμενους», ανέφερεκαι υπερασπίστηκε τη λειτουργία των κλειστών κέντρων λέγοντας ότι είναι δομές που θα διασφαλίσουν την δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη και πως η κυβέρνηση έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών.

-Ad-