Εκκενώθηκαν και οι δύο καταλήψεις στο Κουκάκι: Όλα όσα συνέβησαν στην επιχείρηση (pics&vid)

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν ξανά στα δύο κτίρια στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (11.01.2020) οι αντιεξουσιαστές.

Σε δεκατρείς συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά την έφοδό της στα κτήρια της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (11/1) οι αντιεξουσιαστές.

Εκκενώθηκε και η κατάληψη της οδού Παναιτωλίου.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί, έληξε στις 21:30.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην κατάληψη «Ματρόζου 45» όπου έγιναν πέντε συλλήψεις και η κατάληψη εκκενώθηκε. Μάλιστε σύμφωνα με πληροφορίες 6 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν οι αντιεξουσιαστές έριχναν τσιμεντόλιθους και άλλα αντικείμενα από τα παράθυρα, προκειμένου να τους εμποδίσουν να μπουν μέσα στο οίκημα.

Δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε το newsique.gr ελικόπτερο της αστυνομίας να «καρφώνει» το Κουκάκι:

https://staging.newsique.gr/apokleistiko-vinteo-to-elikoptero-tis-el-as-simadevei-to-koukaki/

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά την έφοδό της στο κτήριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (11/1) οι αντιεξουσιαστές.

Η περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου στο Κουκάκι θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Οι λίγοι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα σε κάθε κατάληψη άρχισαν να πετούν πέτρες, μπογιές και ότι βρουν προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ, ωστόσο αυτοί μπήκαν στα κτίρια.

Στην οδό Ματρόζου οι αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν και από την πίσω πλευρά του κτιρίου, με σκάλα και σκαρφαλώνοντας τον φράχτη.

Ορισμένοι αστυνομικοί έχουν γεμίσει μπογιές. Έχουν επιστρατεύσει ειδικό φακό – λέιζερ που αναβοσβήνει γρήγορα και δυνατά προκειμένου οι αναρχικοί μέσα από το κτίριο να μην βλέπουν καλά και να μην μπορούν να πετούν πράγματα.

Στην Παναιτωλίου ακόμα δεν έχει αρχίσει επιχείρηση της αστυνομίας και σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές θα ολοκληρωθεί πρώτα η επέμβαση στην οδό Ματρόζου.

Στην περιοχή πετά το ελικόπτερο και drone της αστυνομίας και καταγράφουν τα πάντα.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση:

https://staging.newsique.gr/kare-kare-o-polemos-astynomias-kai-antieksousiaston-sto-koukaki-pics/