Μαφιόζικη εκτέλεση Καλογερόπουλου: Επιχείρησαν να τον σκοτώσουν και στις 25 Οκτωβρίου

Την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των δύο υπόπτων ηλικίας 21 και 22 ετών ζήτησαν τα μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Θανάση Καλογερόπουλου που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου στην παραλιακή του Αγίου Τυχωνα στη Λεμεσό.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης δεν έφεραν ένσταση στην περαιτέρω κράτηση των πελατών τους. Οι δυο ύποπτοι έφτασαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φέροντας αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Παρουσιάζοντας τον όρκο ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι στις 25 Οκτωβρίου καταγράφονται με άλλο οχημα μάρκας BMW να ακολουθούν το θύμα στην περιοχή και φαίνεται να σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν αλλά το σχέδιο τους ματαιώθηκε.

Το συγκεκριμένο όχημα το οποίο είχε κλαπεί και έφερε επίσης κλοπιμαίες πινακίδες είχε παραδοθεί στις φλόγες την ίδια μέρα κοντά στην έπαυλη στην Σκαρινου.

Επίσης από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που εξασφάλισαν οι ανακριτές, τα σήματα κινητών τηλεφώνων εκπέμπουν τόσο από τις οικίες όσο και από κεραία πλησίον της έπαυλης. Όπως είχε γνωστοποιηθεί και κατά τις προηγούμενες διαδικασίες προσωποκράτησης στις 10 και 11 Νοεμβρίου οι δυο ύποπτοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο 21χρονος σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, Υπαστυνόμο Κώστα Μιχάηλ, υπάρχει ισχυρή υπόνοια ότι είναι το πρόσωπο ο οποίος καθόταν συνεπιβάτης στην μοτοσικλέτα που θεάθηκε σε κλειστά κυκλώματα να κινείται μετά τη διάπραξη του φόνου.

Όσον αφορά τον 22χρονο αυτός θεάθηκε, σύμφωνα με τον εξεταστή, να οδηγεί το όχημά του συγκεκριμένης μάρκας σε χρονική περίοδο πριν αλλά και μετά τη διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας κοντά στην έπαυλη του 44χρονου στην Σκαρίνου.

Τις κινήσεις των δραστών πρόδιδαν κλείστά κυκλώματα παρακολούθησης. Και οι τέσσερις αρνούνται κάθε ανάμιξη στα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση μετά την εξασφάλιση δεύτερου διατάγματος κράτησης ο 41χρονος που θεωρείται από τις Αρχές ο οδηγός της μοτοσικλέτας αλλά και ο 44χρονος ιδιοκτήτης της έπαυλης όπου φαίνεται να οργανώθηκε το έγκλημα.

ΠΗΓΗ alphanews.cy

-Ad-